В Харькове на Пасху установят огромный храм с писанок

11.04.2016 12:57   -
Автор:
Харків до Великодня готує для містян грандіозний подарунок. Місто вирішило звести кількаметровий храм. Що в передпасхальні дні з'явиться у центрі міста. Створять його з писанок  Те яким він буде в результаті, зараз залежить не лише від дизайнерів, а й від школярів, бо арсенал робіт розкинувся у всіх школах міста. Зараз діти і розписують яйця, якими і прикрасять храм. 
 
Дарина вихованка школи-інтернату №14
 
Наша школа и мы очень рады, что мы участвуем в этом большом проекте. Мне очень интересно подарить нашему городу, и не только мне. Всем нам представили такую возможность подарить от своего сердца, от всей души эти наши красивые орнаменты, очень хочу увидеть свое творчество в парке Горького, когда уже все смонтируют. Очень хотелось бы посмотреть и сказать вауу…, это же мое. 
 
Кожному району та кожній школі дістався окремий кольоровий тон писанки. Свої узори діти малюють на половинках яєць. Завдяки зручному матеріалу фарба лягає дуже легко. Самі узори унікальні. Тут і звичні писанкові орнаменти, і пейзажі та традиційні для Харківщини узори. 
 
Анастасія вихованка гімназії №43
 
Я решила нарисовать цветы, так как весна и Пасха весенний праздник. Хочется передать какие-то веселые и жизнерадостные эмоции, поэтому я и решила нарисовать такой рисунок.
 
Світлана Харитонова вчитель образотворчого мистецтва гімназії №43
 
К нам пришли заготовки выкрашены  в определенный цвет, вот у нашего района заготовки голубого цвета , после мы на них наносим изображения, прорабатываем, дорабатываем и на последний стадии они вскрываются лаком, после чего досыхают и их уже отправляют на место назначения. 
 
Це якраз саме той макет храму на який і будуть прикріплені всі 5000 тисяч писанок, з унікальними авторськими великодніми узорами та малюнками. Висота його 10 метрів. Як бачимо нижня частина храму вже готова. Залишилося доробити верхню, ту на якій стоятимуть  куполи храму.