В Харькове на этой неделе потеплеет

26.11.2019 14:34   -
Автор:
На сьогодні середньодобова температура повітря у Харкові, за данними регіонального гідрометцентру, на кілька градусів нижче за норму І складає майже мінус 2 градуси. Натомість вже найближчим часом мінус зміниться на плюс. Бо на Україну через Турцію та Чорне море суне антициклон з Греції, який принисе доволі суттєве потепління, але разом з тим і дощову погоду. От тільки 27-го числа, зазначають синоптики, замість дощу місцями можливий сніг. 
 
27 листопада. Хмарна погода. Вночі без істотних опадів. Вдень невеликий дощ з мокрим снігом. Слабка ожеледь. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря по місту вночі близько 0°, вдень 1-3° тепла. 
 
Дощова погода зберігатиметься практично до кінця тижня. А от температура повітря вже від середи почне поступово підвищуватися і складатиме +2-7 градусів. А в останній день листопада сягне позначки 9 вище нуля. Щоправда у цей день синоптики очікують шквальний вітер.  
 
30 листопада. Хмарна погода. Часом дощ. Вітер південно-східний, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря протягом доби +4-9°. 
 
Однак таке потепління все ж таки буде не тривалим, кажуть у гідрометцентрі. Вже перший день грудня відзначиться морозом. Стовпчик термометру впродовж неділі коливатиметься в межах від 2-х морозу до 3-х градусів тепла.