В Харькове модная тенденция – женщины все чаще стали менять имена

05.02.2019 13:43   -
Автор:
Олександр, Іван, Кирило, Богдан, Дмитро. Ці чоловічі імена торік на Харківщині були у ТОПі найпопулярніших. Що стосується дівчат, то найбільш вживані Софія, Марія, Анастасія, Ганна та Єва. У 2018 році у пологових будинках свідоцтва про народження видали майже 7 тисячам родин. Спостерігається тенденція, розповідають у теруправлінні юстиції, що дітей знову почали називати старослов'янськими іменами. 
 
Тетяна Єгорова-Луценко начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області
 
Якщо сказати імена, які, скажімо, рідкісні, це дівчатка таке цікаве ім'я, як Орхідея, а хлопчик там Лучезар або Єлисей, хоча Єлисей називають, але менш вживане ім'я.
 
Крім того, каже Тетяна Єгорова, прослідковується й інша тенденція. Все частіше люди почали змінювати імена. Торік такі заяви подали понад тисячу осіб, і це переважна більшість жінки. 
 
Тетяна Єгорова-Луценко начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області
 
Така тенденція прослідковується у жінок, тому що, можливо, жінки вірять в такі прикмети і вважають, що при зміні ім'я у них зміниться доля. Таке питання виникає і у молодих подружь, породіль, коли вони ще на етапі реєстрації ще тільки після народження вирішили назвати одним ім'ям, а потім прийняли рішення, це буває навіть одразу після того, як виписали з пологового будинку, прийняли рішення, що бажають назвати свою дитину по іншому або дитина відзивається на інше ім'я.
 
Аби змінити ім'я – потрібно звернутись із заявою до відділів держреєстрації актів цивільного стану за місцем проживання. Самостійно це можна зробити лише, коли виповниться шістнадцять років, до настання цього віку – тільки зі згоди батьків. Процедура може зайняти три, а то й більше місяців. Лише після висновку від поліції органи юстиції, що людина законослухняна, внесуть зміни. Відмовити можуть через те, що особа у розшуку або перебуває під слідством.