В Харькове ко Дню туризма организуют 8 бесплатных экскурсий

23.09.2019 12:51   -
Автор:
Дізнатися історію Харкова, народів, що впливали на розвиток міста та діячів мистецтва, які були вродженцями  Першої столиці. Ці теми висвітлять на екскурсіях, що відбудуться 25 та 26 вересня. Їх організують напередодні дня туризму. Всього екскурсій буде 8. Усі вони безоплатні та різнопланові. 
 
Увагу приділять як і традиційним екскурсіям, що вже користуються попитом, так і новим. Наприклад, цьогоріч організували огляд нових об`єктів, серед них – тур по саду Шевченка. Крім того, додали і ще одну цікавинку – квест «Ключі від Харкова». 
 
Юлія Згурська заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва
 
Це така екскурсія-інтрига, тому що до останнього моменту ніхто не буде знати сам маршрут, лише гід. І кожен раз нове завдання буде виводити на новий маршрут і наприкінці цього маршруту ми дізнаємося, що ж власне таке Харків і де знаходяться ключі від Харкова. Ми вважаємо, що це буде дуже така цікава екскурсія, яка потім вже стане традиційною і буде проводитися міським туристичним інформаційним центром на постійній основі.
 
Та заходи відбуватимуться як на землі так і під нею. Мова йде, про екскурсію «Харків підземний». 
 
Юлія Згурська заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва
 
Що таке підземний Харків? Що в нас є під землею, які ходи? Ми всі з вами знаємо, що є підземні ходи, навіть під будівлею міської ради і інших об'єктів. Саме тому харків"янам це цікаво, і ми це показуємо. Тобто ми будемо не лише на поверхні, а й інколи будемо зазирати в такі зазвичай закриті таємниці і зазвичай закритий підземний Харків.
 
Аби взяти участь у екскурсіях необхідно зареєструватися, вся інформація вже є на сайті Харківської міської ради.