В Харькове кампания по демонтажу самовольных построек в самом разгаре

21.03.2018 15:54   -
Автор:
Він так гнався за клієнтами та додатковими квадратними метрами для свого бізнесу, що вирішив просто захопити частину пішохідної зони. При цьому, нехтуючи законодавство і правила благоустрою Харкова. Це все про власника ось цього кафе, що по вулиці Отакара Яроша, 7. Минулого року біля ресторану виросла літня веранда. Та закривати очі на дії подібних бізнесменів, кажуть в міськраді, Харків не налаштований. 
 
Євгеній Михайлов заступник начальника відділу контролю за розміщенням МАФ та тимчасових споруд Департаменту територіального контролю 
 
Постоянно обращались жители этого дома, а также обращались депутаты городского совета. Департаментом территориального контроля в связи с этим были собраны материалы и установлено, что объект установлен самовольно. Собственнику выписывались  предписания, в которых уведомлялось, что они могут самостоятельно демонтировать эту пристройку. Этого сделано не было, в связи с этим было принято решение исполкома о принудительном демонтаже данной конструкции.      
 
І результат не забарився. В середу зранку до самобуду навідалась бригада, яка протягом дня й вивільнила тротуар від самовільно зведеної веранди. Щоб і результат був і не виникало якихось конфліктних ситуацій до міста долучилися і представники  громадської організації. 
 
Анатолій Сидоренко засновник громадської організації "Східний корпус"
 
 И в городе и в стране в целом должен быть порядок. И должен соблюдаться закон. Наша гражданская организация не может не поддерживать данный проект, так как это своеобразная "язва", которая мешает  жителям города Харькова. Незаконные постройки, это те же и кафе, и рестораны, и те же наливайки, и ларьки какие-то.  Мы, конечно, будем помогать бороться с этим. Будем находиться на каждом объекте как гражданская организация. 
 
Сама кампанія з розчищення міста від самовільно зведених об'єктів зараз в самому розпалі. І це лише початок насиченої та довготривалої роботи з демонтажу самобудів у Харкові. У планах на 2018 рік  прибрати щонайменше дві сотні незаконно встановлених конструкцій. Ще триста – в черзі.