В Харькове хотят создать целую систему энергоэффективности и в социальной и в жилищно-коммунальной сфере

22.06.2017 14:25   -
Автор:
Питання створення у Харкові системи з енергоефективності сьогодні обговорили на зустрічі перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва. Для Харкова, зазначив віце-мер це сьогодні вкрай важлива проблема, яка потребує комплексного вирішення.  
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Прежде всего актуальность этой проблемы связана с тем, что непомерно высокие тарифы за электроэнергию для населения, за теплоснабжение, горячую воду, холодную и поэтому возникает вопрос как же поддержать людей. И система поддержки кроме той которая разработана правительством в виде субсидий, и система обеспечения энергоэфективности. 
 
За підтримки GIZ в Харкові планується створити систему енергоефективності в житлово-комунальній та соціальній сфері. І обидві сторони зацікавлені у такому співробітництві.  
 
Іма Хренова-Шимкіна заступник директора проекту "GIZ"
 
С таким городом как Харьков нужно работать, эффект будет гигантский. Это гигантский потенциал. Мы не можем не ответить на ваши желания, поэтому мы продолжаем работу.  Действительно во так вот комплексно шаг за шагом мы сможем построить систему энергетического менеджмента у вас. 
 
Вже обговорені напрямки спільної роботи і план дій. Першими ластівками в реалізації цього проекту з енергоефективності стане 153 школа в Новобаварському районі та 6-ий дитячий садок, де планують провести реконструкцію та встановити сонячні батареї для підігріву води. Ще одне питання на порядку денному міської влади, що також пов"язане з високими тарифами, це встановлення на будинки загальних лічильників обліку спожитого газу.  
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Они устанавливают в целом на дом, на подъезд и люди в целом должны платить без учёта кто больше потребляет, кто меньше потребляет. Люди реально в шоковом состояние, реально в шоковом, потому что платить такие суммы не могут. Мы полностью на стороне людей. С этим надо что-то делать. Получается неуправляемая ситуация. 
 
З цього приводу керівництво Харкова має намір звернутися у Кабмін за роз"ясненнями, та на найближчій сесії міськради розглянути це питання аби врегулювати ситуацію.