В Харькове готовятся к запуску фонтанов

22.03.2016 15:51   -
Автор:
Їх у Харкові 16. Неповторних за дизайном та виконанням водограїв. Аби підготувати їх до якісної роботи, харківські комунальники вже розпочали проводити ревізію обладнання фонтанів. Перебирають насоси та форсунки. І вже за кілька тижнів фахівці почнуть монтувати все обладнання водограїв на місцях їхнього розташування, повідомили у мерії.
 
Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства
 
Мы планируем работы при наступлении положительной температуры, которые позволят нам подготовить чашу фонтанов, провести некоторые косметические ремонтные работы. Готовы выйти и буквально за 10 дней подготовить все 16 фонтанов.
 
А вже на травневі свята всі харківські фонтани заб'ють ключем, інформує Віктор Кітанін. Та підготувати їх до нового сезону – це ще півсправи. Чимало зусиль потім йде на утримання водограїв. Зокрема, слідкувати за постійним оновленням води та її відповідності вимогам санепідемслужби.
 
Віктор Кітанін директор Департаменту комунального господарства
 
Фонтан, выбрасывая струю воды, она превращается в пыль, оседает и выхватывает с окружающего воздуха пыль и примеси, которые там есть. И всё это падает в чашу фонтана, коагулируется и попадает в осадок.  По согласованию с органами саннадзора у нас чётко проводится замена воды, обработка воды теми средствами, которые нам допускает применение в городе органы саннадзора.
 
Крім того, під постійним наглядом комунальників буде справність харківських водограїв. А щоб шахраї не зарилися на запчастини фонтанів, такі об'єкти у Харкові знаходимуться під постійним наглядом правоохоронців та веб-камер.