В Харькове действуют новые правила предоставления городской земли для ведения предпринимательской деятельности

11.07.2017 17:12   -
Автор:
Узаконимо самобуд, гараж, МАФ. Швидко та якісно. Оголошень з таким змістом в Інтернеті повно. Більш того, віднедавна так звані "законні юристи" почали представлятися міським Департаментом територіального контролю, відправляючи підприємцям "липові" запити. 
 
Олексій Калина директор Департаменту територіального контролю 
 
В которых указываются якобы совершённые ими правонарушения в сфере земельного законодательства, просят предоставить документы, предлагают оказать правовую помощь. Этих субъектов, по моей информации, достаточно много. Нужно понимать, что в итоге правового нужного результата от общения с этими субъектами не будет иметь, а будут только проблемы, и это будет незаконно.
 
Єдиним законним органом, який надає дозвіл підприємцям на користування землі, наразі є комунальне підприємство "Студентське". Його створення затвердили депутати міськради на минулій сесії. Крім того, там був ухвалений новий порядок надання в користування міської території для ведення підприємницької діяльності, повідомили в мерії.
 
Олексій Калина директор Департаменту територіального контролю 
 
Согласно которому субъекты предпринимательской деятельности имеют право брать в пользование элементы благоустройства. Это территории парков, улиц, скверов, дорожное покрытие, на котором они смогут разместить временное сооружение для проведение торговой деятельности либо другой предпринимательской деятельности.
 
Для цього підприємці мають звернутися до фахівців КП "Студентське", що розташовано за адресою вулиця Чернишевського, 26. Туди надати детальну інформацію про місце, де людина хоче встановити МАФ. Заява розглядається протягом п'ятнадцяти днів, каже Олексій Калина.
 
Олексій Калина директор Департаменту територіального контролю
 
Проверяются находящиеся сети, коммуникации, проходит согласования с КП "Водоканал", ХТС", "Горгаз", чтобы были соблюдены интересы этих субъектов и не допустить техногенной катастрофы и иных неприятностей.
 
Якщо загрози ніякої немає, із підприємцем укладають річний договір на користування землі. В ньому буде вказана щомісячна плата, яка має сплачуватися до бюджету Харкова. Розмір оплати залежатиме від виду та масштабу тієї чи іншої підприємницької діяльності.