В Харькове чествовали лауреатов премии “Преодоление-2019”

16.12.2019 13:17   -
Автор:
У Харкові – вручення інклюзивної премії "Подолання". Премії для тих, хто досяг успіхів у різних сферах – спорті, творчості та громадській діяльності. Урочистості проходять у Харкові вже у сьомий раз і цього року премія вийшла на всеукраїнський рівень.  
 
Олена Шингарьова президент громадської організації «Креавіта»
 
Этот год особенный, потому что мы расширяем географию и в этом году мы награждаем 8 победителей из пяти областей Украины – это Харьковская область, Донецкая, Луганская, Полтавская и Одесская области. Это очень здорово, потому что это с самого начала была наша заветная мечта, чтобы премия распространялась не только на Харьков и у нас это начинает получатся.
 
Крім того, і розширився список номінацій, тепер їх вісім. Ось, наприклад учасниця із міста Полтави проявила себе у номінації "Державна служба". Ірина Твердохліб розповідає, саме такі заходи надають мотивацію рухатись вперед та досягати поставлених цілей.  
 
Ірина Твердохліб начальник відділу по роботі з людьми з інвалідністю КЗ "Спорт для всіх" міста Полтава
 
Мене дуже вражає сам формат заходу і гідність проведення. Ви знаєте, я ніколи не зустрічала настільки гідного заходу, ніж оце яке проводиться під патронатом міського голови Харкова, звісно великих зусиль прикладає Олена Шингарьова, її команда. І я так думаю, що без них тут взагалі тут нічого такого не сталося, але інклюзивність, любов до того що вони роблять, розуміння як вони це роблять – це велика повага і велика приємність, що таке існує в Україні.
 
За роки проведення лауреатами премії стали майже півсотні людей. Саме вони своїм прикладом, наголошує віце-мер Світлана Горбунова-Рубан, мотивують інших займатися улюбленою справою без перешкод.  
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Цей проект став іміджевим для нашого міста. Він об'єднує велику кількість людей серед тих, кого номінують і серед тих, хто приймає участь в нагороджені, у вручені подарунків, вручені стипендій номінантам. І це стає такою гарною співпрацею між людьми, які потребують додаткової уваги до себе і тих людей, які можуть допомогти, підтримати.
 
Кожен лауреат отримав пам'ятний диплом та грошову премію на розвиток своєї діяльності. Організатори запевняють, у наступному році у планах зробити захід ще масштабнішим.