В Харькове будут перекладывать транзитные трубопроводы “ХТС”. Город готовится к отопительному сезону

11.07.2018 15:37   -
Автор:
Харків готується до осінньо – зимового періоду, а тому всі служби та комунальні підприємства, наразі працюють у цьому напрямку. А в мерії, кожного тижня відбуваються штаби, аби читко контролювати весь процес та вирішувати поточні питання. У місті підготовка проходить за кількома основними напрямками.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Первое направление это Харьковские тепловые сети. Это для нас стратегически важное направление, потому что, от того как мы подадим тепло в дома харьковчан, как мы организуем эту работу, по подаче тепла, как мы вовремя запустим все наши котельные, ТЭЦы, от этого будет зависеть тепло в домах харьковчан и снабжение города Харькова горячей водой.
 
Наразі ведеться робота на внутрішньо будинкових мережах і вони готові більш ніж на 55 відсотків. Також у місті стали до перекладки транзитних труб. Ігор Терехов наголосив, що наразі матеріали є, а також визначені графіки, відповідно до яких будуть проводитися роботи. Щодо магістралей тепломереж, то тут також місто має вже читко плани.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Сегодня было принято решение Харьковским городским головой Геннадием Кернесом, что та 94 магистраль, которая работает в Немышлянском районе, будет полностью переложена. На это есть деньги и были у нас переговоры с Мировым банком. Были выделены 4 млн. долларов, для того, чтобы закупить трубу, не только под 94 магистраль, но и другие магистрали, которые находятся, к сожалению, в плачевном состоянии. 
 
Кошти, виділені на закупівлю поліуретанової труби, що має більший термін експлуатації. До кінця червня має відбутися тендер, після чого комунальники стануть до роботи на магістраляхм. Також ведуться роботи і на мережах КП "Харківводоканал". Готуються і дорожні служби у планах яких є придбання нової техніки, яку задіють у прибиранні снігу, втому числі і на зупинках міського транспорту. Оновлюють у Харкові і  автошляхи, зокрема мова йде про роботи на вулиці Клочківській, та проспекту Московському. Також приділяють увагу і внутрішньо квартальним дорогам. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Для нас очень важно, что мы так запланировали, так рассчитали средства городского бюджета, так рассчитали силы, чтобы выполнить не меньше в этом году внутриквартальных дорог, чем было в прошлом году. Поэтому сегодня во всех 9 районах города Харькова ведется работа по внутриквартальным дорогам.
 
Такі наради, з підготовки всіх служб, мереж та комунальних підприємств, до зимового періоду будуть проводитися і надалі – кожного тижня, аби всі роботи були виконані відповідно до графіку.