В Харькове будут бороться с незаконным размещением объектов и стихийной торговлей

18.07.2018 14:26   -
Автор:
Місто має бути звільнено від незаконно встановлених об'єктів, в тому числі і тих, що розміщені на охоронних зонах міських мереж. Це стало однією з основних тем комісії з надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося у міськраді. Зокрема представники "Харківоблєнерго" повідомили про самовільно встановлений гараж, який розмістили прямо на кабельних лініях, і все це відбулося протягом вихідних днів. Цю ситуація взяли під контроль відповідні служби. Та аби  прискорити вирішення подібних питань у місті створять спеціальну загальну базу. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Это будет касаться, прежде всего, Харьковских тепловых сетей, КП "Харьковводоканала", "Харьковгоргаза" и "Харьковоблэнерго". Почему такая база должна существовать, потому что мы обязаны понимать сколько объектов и где они находятся, установленные с нарушением. По этим вопросам мы обратимся в суды, для того чтобы все абсолютно объекты которые находятся в защитных зонах наших коммунальных предприятиях и "Харьковгоргаз" и "Харьковоблэнерго" были демонтированы. 
 
І такі самовільно розміщені об'єкти будуть принаймні на контролі і їхній демонтаж відбуватиметься відповідно до законодавства. Торкнулися на засіданні і питання незаконної торгівлі. Наразі, зазначає перший  віце – мер Ігор Терехов у Харкові, на відміну від інших міст України, слідкують за чистотою та порядком, але на стихійну торгівлю, потрібно звертати увагу, аби не допустити її розростання.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Сегодня мы подключаем к этой работе наше коммунальное предприятие "Муниципальная охрана", мы попросили ,чтобы реагировала полиция и для нас это действительно очень важно потому что мы должны сделать так, чтобы город Харьков не имел вообще точек стихийной торговли.  У нас достаточно рынков, у нас достаточно торговых площадок, у нас достаточно мест для того чтобы люди, которые  привозят сельхозпродукцию, могли прийти и цивилизовано торговать.
 
Відсутність стихійної торгівлі це не лише естетичний вигляд міста та його чистота, а найголовніше, зазначає перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов – це здоров'я людей. Адже санепідслужба не має можливості відстежити якість товарів.
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови
 
Это жизнь и здоровье людей и мы обязаны сделать так, чтобы действительно, люди находились в безопасности.  Чтобы люди находились в безопасности нужно всю стихийную торговлю убрать с улиц города Харькова.