В Харькове болгарские художники создали гигантский мурал

30.10.2017 14:47   -
Автор:
По центру жіноче обличчя з незвичною головою та кумедними тваринами навкруги. Саме так бачать тему : єднання з природою болгарські митці, які приїхали до Харкова створити гігантський мурал.   
 
Arsek художник 
 
Я репрезентую матінку природу, і взагалі природу в цілому. Посередині це матінка природа, зверху це частина планети. Довкола тварини, знизу флора. Вони як одне ціле. Це такий невеликий подарунок від нас Харкову. Ми дуже щасливі, що ми маємо змогу тут, у вашому місті, перебувати. І ми дуже сподіваємося, що жителям міста наша робота сподобається.
 
Мурал, площею в 180 квадратних метрів і висотою в 14, художники  створили на фасаді будинку по вулиці Юр'ївській,7. І все в рамках міського фестивалю "Мурал-фест-2017". Фестивалю, завдяки якому, говорять організатори, Харків набуває нових фарб руками митців зі світовим ім'ям. 
 
Вікторія Грецька-Миргородська начальник Управління інвестиційної діяльності та іміджевих проектів 
 
Фестиваль мы организовывали впервые. В рамках именно того, что приезжают много иностранных гостей. То есть наши доморощенные мастера, конечно же, здесь рисуют, у них очень интересные концепты, вы видите лица известных людей, известных харьковчан на стенах домов. Но именно приглашать зарубежных  граффити -мастеров мы начали  в этом году очень активно. Это два болгарских известных дизайнера, художника, граффити -мастеров, которые представили данный проект в Харькове. Они известны в 32 странах и являются хедлайнерами граффити -искусства по всему миру.  
 
За словами організаторів, "Мурал-фест-2017" триватиме до кінця року. Так вже в листопаді, арт – об'єкти Харкову приїдуть презентувати ще кілька митців з Європи. 
 
Андрій Пальваль співорганізатор фестивалю 
 
Будут еще из Польши, будут еще из Германии. Некоторые дали свое согласие, но появятся только в следующем году. Мы в принципе авторов не ограничивали в тематике. Единственное, что мы просили,  не рассказывать каких-то злых и неприятных историй. Потому, что в любом случае любые работы должны нести определенный позитив. В частности, либо удивлять, либо заставлять прохожих задумываться  о добром, о вечном.      
 
Велетенська ластівка на багатоповерхівці по вулиці Тракторобудівників 144 – також результат фестивалю. Але вже від харківських художників. Загалом в рамках "Мурал-фест-2017" у Першій столиці  планують створити 10 муралів. Після завершення своєї картини у Харкові, говорять болгарські художники, поїдуть далі.  Залишати свій творчий відбиток на вулицях Бельгії та Італії.