В Харьков привезли орган

13.06.2012 18:23   -
Автор:

Ось вона – заповітна мрія харківських філармоністів. В ось цих скринях покоїться новий орган. Його німецькі спеціалісти до Харкова привезли лише кілька днів тому, та поки у філармонії йде реконструкція зали – він зберігається в окремому приміщенні.

Юрій Янко ,директор Харківської обласної філармонії:

-Мы ни к чему не прикасались, мы обеспечили это все. Наши рабочие были на подхвате, подай-прими. Все, что касается квалифицированных работ исключительно это немцы

Юрій Янко обновкою просто натішитися не може. Але журналістів, з метою безпеки, далі порогу не пускають. В приміщенні зайвих рухів не має бути. Директор філармонії для нас робить виключення – демонструє один з елементів інструменту.

Юрій Янко, директор Харківської обласної філармонії:

-Каждую такую трубу надо было сделать. Она видите здесь специально вот эта часть, которая издает непосредственно звук. Здесь и ткань, здесь и дерево. Все это ручная работа. Естественно не так просто. Звучит он ….
 
Новий музичний оргАн вмістився в триста п"ятдесят чотири пакунки. Загальна вага його становить двадцять п"ять тон. Та коли саме почнуть монтувати інструмент, в філармонії поки не кажуть. Спочатку, мовляв, треба завершити ремонт зали.

Юрій Янко, директор Харківської обласної філармонії:

-Реконструкция строительства органного зала ни на день не прекращалась, там ведутся работы постоянно

Та щоб їх остаточно закінчити потрібен не один мільйон гривень, каже Янко. Область вже готова дати десять, коли отримає субвенцію з держбюджету. Що ж стосується розрахунків з німецькою компанією – виробником органу – Харків за інструмент нічого більше не винен. За рахунок місцевого і державного бюджетів плюс допомога меценатів – виплатили все до останньої копійки. Навіть частково проавансували монтажні роботи. 

Олена Мітясова, Ігор Луханін, Харьковские Известия.