В Харьков прилетели футбольные сборные Голландии и Дании

08.06.2012 22:25   -
Автор:

Ігор Бескровний , кореспондент:

-До Першої столиці почали прибувати команди-учасниці футбольного чемпіонату Євро-2012. Близько опівдня у харківському аеропорту приземлилися літаки  збірних Голандії та Данії.

Першими на харківську землю ступили мешканці країни тюльпанів – голандці. Мовчазні футболісти з трапу – відразу до автобуса. Організатори пояснюють, за умовами УЄФА будь-яке спілкування заборонено.

Олександр Нечипоренко, директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу:

-Они поехали к себе в резиденцию в отель, там зарезервированы все номера, они там будут два дня, сегодняшнюю и завтрашную ночь, а утром улетают.

Підтримати футбольні команди прийшли вболівальники.  Деміан школяр з Амстердаму, у Харкові він не вперше, а вже втретє. Він майже вільно орієнтується в місті, спілкується російською, його мати – українка. Вболіватиме ж за свою збірну і вже має прогноз на гру.

Деміан, школяр (м. Амстердам):

-Я думаю, что они будут во второй группе, и я думаю Германия будет первая,  думаю, что Голландия будет в полуфинале, а потом проиграет. Я так не хочу, но я так думаю.

За кілька хвилин в аеропорту з"являються  датчани. Як і голандську збірну команду Данії зустрічають за українською традицією – хлібом – сіллю.

Датські фани про Україну і про Харків знають не багато. Екскурсії попереду, наразі ж їх більше хвилює хто стане переможцем.

Нік ,вболівальник з Данії:

-Данія звичайно! Ми налаштовані тільки на перемогу. У нас найкраща команда, в ній грають зірки світового класу. побачите, датчани будуть першими!

Чи стануть датчани першими, можна буде дізнатить вже завтра. Матч Голандія-Данія розпочнеться о сьомій вечора.  

Ігор Бескровний, Євгеній Дроботов ,Харьковские Известия.