В горсовете рассмотрели заявку о проведении собрания в палатке на площади Свободы

15.05.2019 15:17   -
Автор:
Погоджувальна комісія щодо проведення безстрокового мирного зібрання на пл. Свободи з використанням намету зібрала фахівців комунальних служб міста. Вони тут розглядають відповідне звернення одного з активістів, щоправда той сам на комісію не з"явився. В ході засідання директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан зазначаив, що намет, встановлений буквально на дорозі, а це протирічить Закону України "Про дорожній рух", згідно якому заборонено на проїжджій частині розміщення будь-яких конструкцій за винятком коли відбуваються ремонтно-будівельні роботи. До того ж необхідно виконати низку заходів щодо забезпечення об'їзду такої ділянки, що також не було виконано. 
 
Сергій Дульфан директор Департаменту інфраструктури 
 
Палатка находится в охранной зоне контактной сети. При размещении любых объектов вблизи контактной сети подается отдельная заявка на отключение питания контактной сети, потому что в случае обрыва люди попадут в зону поражения током. Вокруг палатки постоянно паркуются транспортные средства участников пикета, выезжают на переход, ставя под угрозу жизнь жителей города Харьков. Кроме того мы знаем, что имело место возгорание в данной палатке, там было несанкционированное использование газового баллона. По информации из социальных сетей, в палатке находится определённый запас горюче-смазочных материалов, к чему это может привести, никто не знает. Поэтому мы категорически против размещения данной палатки на проезжей части.
 
Крім того, за інформацією "Харківських теплових мереж", в зоні розміщення намету знаходяться життєво важливі комунікації для міста, і установка конструкції ускладнює доступ до них. На цій ділянці площі розташована магістральна камера, яка потребує капремонту, тому що існує серйозна загроза обвалення її конструкції. Там потрібно поміняти два колектори і вже необхідно приступити до робіт. А такої можливості немає. Певні складнощі щодо провеведення робіт і у фахівців дорожніх служб. Площа Свободи знаходиться на балансі КП "Шляхрембуд", і ніяких документів з приводу узгодження встановлення намету на підприємство не надходило.
 
Антон Стрельцов начальник управління шляхового господарства Департаменту будівництва і дорожнього господарства 
 
У нас доступа нет к этому участку ограждённому этой палаткой. Бывают аварийные моменты, покрытие отремонтировать, брусчатку, но нет возможностей из-за палатки.
 
З огляду на всі аргументи погоджувальна комісія прийняла рішення – запропонувати перенести проведення масового заходу з використанням намета з площі Свободи на площу Захисників України. І у разі відмови доручити Юридичному департаменту Харківської міської ради у встановлений термін забезпечити підготовку і подачу матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду.