В горсовете отчитались готов ли Харьков к старту отопительного сезона

10.10.2018 15:34   -
Автор:
856 мільйонів гривень. Саме в стільки обійшлася Харкову підготовка житлового господарства до нового осінньо-зимового періоду. 650 мільйонів – кошти міського бюджету. Про це заявив керівник профільного департаменту на виконкомі міської ради.  
 
Олексій Богач директор Департаменту комунального господарства 
 
Комплексно подготовлено 7 тыс. 862 жилых дома. коммунальной формы собственности. 137 домов ведомственных, 750 жилых домов ЖСК и ОСМД. Общий объем финансирования в данный подготовительный период 77 миллионов. За счет средств бюджета выполнены ремонты в 450 домах. Капитально отремонтировано 76 домов – это кровли. И текущий ремонт 374 домах. 
 
Особлива увагу, зазначили у мерії,  цьогоріч була приділена підготовці Харківських тепломереж. Котельні, індивідуальні теплопункти та масштабна кампанія з перекладки мереж. Частина за кошти міського бюджету, частина – за кошти міжнародних банків-партнерів. 
 
Олексій Богач директор Департаменту комунального господарства 
 
В этом году было принципиально сделана перекладка наружных тепловых сетей. На сегодняшний день выполнено 19 километров тепловых сетей. Сумма инвестирована в данный проект 62 млн. гривен . Так же до конца 2018 года планируется переложить еще 20 километров сетей. И следует отметить, что эти 20 километров будут разбиты на 16 основных магистралей города Харькова. На сегодняшний день у нас есть внешние инвестиции 4 млн. долларов на перекладку 9 км. трубопроводов. Так же продолжаются работы по установке  ИТП регулирования узлов учета два контракта: один – 5,7 млн. евро  и второй на 6,4 млн. евро.
 
Сам опалювальний сезон за розпорядженням міського голови Геннадія Кернеса у Харкові стартує вже з наступного тижня – з понеділка. 
 
Сергій Андрєєв генеральний директор КП "Харківські теплові мережі" 
 
Ставится задача и руководителям подразделений. Распоряжение подписано и областной администрацией и городским советом о начале отопительного сезона. 15 числа ничто не мешает Харьковским тепловым сетям начать отопительный сезон.
 
Окрім ХТС до роботи в зимовий період готові й інші комунальні підприємства, зазначили у міськраді. Впорядковані мережі  водопостачання, водовідведення, ливнівки, інженерні мережі та громадський транспорт. Також значні ресурси були скеровані на ремонт доріг. Так протягом 2018 – го року  у Харкові змогли капітально відремонтовати 176 тисяч квадратних метрів міських шляхів. І більш ніж 850 тисяч – поточно. До роботи в зимній період готові і 240 одиниць снігоприбиральної техніки і сипучі матеріали.