В городе з 27 сентября стартуют “Харьковские ассамблеи”

23.09.2019 12:48   -
Автор:
Майже місяць живої музики з усілякими інтерактивами, лекціями та майстер-класами. Так з 27 вересня у місті вже 26 рік поспіль триватимуть "Харківські асамблеї". Хоча цей фестиваль вже традиційний та очікуваний для поціновувачів мистецтва, організатори все ж намагаються здивувати своїх слухачів. Для цього щорік обирають натхненника програми. І от ним цьогоріч став український поет та драматург  Іван Котляревський. Тож відкривати фестиваль планують композицією  "Наталка Полтавка", що написали на честь твора літератора. 
 
Тетяна Вєркін художній керівник фестивалю, ректор Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського 
 
Я впевнена, що ви тільки чули цю назву "Наталка Полтавка", а не всі знають цю оперу, яку написав Микола Лисенко, а мене дуже заінтригувало те, що 200 років тому вперше зазвучала Наталка Полтавка.
 
А от закінчувати фестиваль планують вже творами сучасних українських митців. Тетяна Вєркіна зазначає, це буде таке собі мандрування від класичних композицій до наших днів. Протягом же всього заходу гратимуть музику композиторів ледь не всієї Європи. До того ж цей фестиваль збере багато відомих митців як з України так і з-за кордону. Крім того, в рамках "Харківських асамблей" відбудеться й конкурс, що триває вже вчетверте, серед студентів та молодих викладачів.   
 
Тетяна Вєркін художній керівник фестивалю, ректор Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського
 
Вони повинні передати нам відео і передати нам свої програми і далі про себе – де навчався або навчається, як навчається, в якій країні. І далі ми, звичайно, приймаємо їх, запрошуємо до участі в конкурсі.
 
Крім того, в рамках фестивалю пройдуть і майстер-класи. Так з 3 по 5 жовтня в музикантів з Угорщини та Іспанії можна буде повчитися грі на гитарі.