В городе начали убирать опавшие листья

09.10.2012 21:19   -
Автор:

У саду Шевченка з самого ранку працюють комунальники. Вони прибирають опале листя, за допомогою спецтехніки. На заміну граблям та віялам прийшли повітрядуйки. Натиснув кнопку, -каже Володимир Осипов, і листя вже у купі.

Володимир Осипов озеленювач

-Не сравнить веер и воздуходуйку. Меньше физических затрат, при тихой погоде намного освобождает человека от усилий, легче ж конечно нажимать кнопочку.

Та й вантажити потім усе в машину вже не потрібно.

Ось такий пилосмок за кілька хвилин затягне купи листя. Раніше аби їх завантажити необхідно було десятеро людей. Тепер все набагато легше.

Михайло Черевищенко озеленювач

-Люди освобождаются, это чтобы грузить много надо было людей, а так мы вдвоем эту технику обслуживаем. И легче, особенно, если сухой листо, то вообще прекрасно грузить.

У спеціалізованому комунальному підприємстві "Харківзеленбуд", яке займається прибиранням парків та скверів кажуть: об"єми робіт великі, а працівників не вистачає. Тому усю роботу механізують і для цього купують необхідну техніку. Повітрядуйок на підприємстві- дванадцять одиниць, пилосмоків- три. Але цього для повного полегшення праці озеленювачів все ж не вистачає.

Микола Блуд директор СПК "Харківзеленбуд"

-Если по полной программе, то нам необходимо в каждый район по хорошему пылесосу и технику, которая может это все собирать. По пять, по шесть в каждый район хотя бы воздуходоувок, чтобы быстро это все в волки собирать и грузить на технику, чтобы вывезти.

У планах підприємства придбання додаткової техніки є. А поки, де не вистачає машин, до роботи придатні й старі методи- віяла та граблі. Аби захватити усі куточки міста, організовують масові суботники. Мета одна  – щоб місто було чистим.

Євгенія Кутнова, Євген Шинкаренко.Харьковские Известия