В физико-математическом лицее №27 открыли 3 современных кабинета математики

12.10.2018 15:31   -
Автор:
У 27-му фізико-математичному ліцеї звичайний навчальний день. Поки школярі відпочивають на перерві, вчитель математики готується до наступного уроку. На дошці пише тему. Але в руках у неї не всім звичний шматочок крейди, а спеціальний маркер, яким вона пише по інтерактивній дошці.
 
Такими сучасними – з новою технікою, комп'ютерами та іншим необхідним устаткуванням для навчання стало три кабінети математики у 27-му ліцеї. Кошти на придбання оснащення були надані з міського бюджету. Тепер діти, каже вчителька Алла Дуженко, ще з більшим зацікавленням вивчають свій профільний предмет.  
 
Алла Дуженко вчитель математики та інформатики
 
Зараз, коли ми бачимо кабінет математики з таким технічним забезпеченням, коли є дошка інтерактивна, коли є можливість посадити дітей за комп'ютери, звичайно праця вчителя стає, не легшою, а різноманітнішою та цікавішою. І уроки проходять значно інтенсивніше. Адже для того, щоб зобразити трикутники чи знайти бісектрису, транспортир, трикутник – все є під рукою. І навіть діти можуть спробувати попрацювати за цією дошкою.
 
Та головне, кажуть у навчальному закладі, що окрім цього є гідні кадри, які навчають дітей. Серед них Сергій Ліфиць, педагог з більш ніж 20 річним стажем. На рахунку вчителя понад 20 призерів міжнародної математичної олімпіади та 180 призерів всеукраїнської і не тільки. Жартує, всіх не перерахуєш.
 
Сергій Ліфиць заслужений вчитель України, вчитель математики
 
В прошлом году команда Харьковской области участвовала во всеукраинской олимпиаде, как и каждый год, и разыгрывалось всего 12 первых мест. 9 мест получили из нашего лицея, т.е. 9 из 12. Собственно говоря, это и есть показатель того, на каком месте мы находимся. А вообще у нас была огромная команда, это 25 человек, это очень много, все стали призёрами всеукраинской олимпиады, а летом, в июле месяце, команда Украины участвовала в международной олимпиаде. Сборная Украины это 6 человек, из низ было 4 харьковчан. И команда выступила так, как не выступала за все годы независимости – они заняли 4 место мира. А всего 107 стран было. 4 место – это очень почётный результат! 
 
Вже зараз учні фізико-математичного ліцею готуються до нових перемог у всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Кажуть, відтепер з новим обладнанням зробити це буде набагато легше.