"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

В ДТП с участием мотоциклистов в этом году погибли шестеро людей. Харьковчане жалуются на гонки байкеров

Гуркіт моторів та шалена швидкість. На вулицях Харкова з приходом тепла стало все більше мотоциклістів. Вони влаштовують гонки центральними вулицями, розповідають у Харківському автоклубі. І часто порушують правила дорожнього руху. 
 
Денис Журавель юрист Харківського автоклубу 
 
Это и создание аварийных ситуаций изначально, значительное превышение скорости и в ряде случаев езда в состоянии алкогольного опьянения или наркотического. То есть это целый букет нарушений, который допускают мотоциклисты, с которыми надо бороться.
 
Через це, констатують вже у поліції, чимало аварій. Зокрема, з початку року за участі мотоциклістів сталось п'ятнадцять ДТП. У них шестеро людей загинули. 
 
Олег Ніконенко старший інспектор УПД ГУНП в Харківській області 
 
В п'яти-шести випадках водії мотоциклів знаходилися в стані алкогольного сп'яніння. Саме з вини водія у нетверезому стані сталось три дтп. Також хочу зазначити, що на сьогоднішній день досить велика кількість майже, одна третя частина всіх мотоциклів, керує транспортними засобами, не маючи відповідного посвідчення або категорії на право керування.
 
До всього, скаржаться харків'яни, байкери їздять без глушників. І через це також виникають проблеми.
 
Павло Ільїн харків'янин
 
Огромный шум, я живу не здесь, а на Новгородской, там получается прямая дорога, они разгоняются с проспекта Ленина с грохотом с таким, что невозможно даже самому заснуть, не то, что детям.
 
Світлана Зайцева харків'янка
 
Особенно на перекрестках они все время пытаются пролететь на последний мигающий, там выше недавно была авария, это часто случается. Их всегда пропускаешь, даже если зеленый, лучше их пропустить в целях своей же безопасности.
 
Алла пенсіонерка 
 
Ночью вот такое, они ж как летят, так гул такой стоит, не передать.
 
Така їзда, констатують у поліції, теж є порушенням правил дорожнього руху.
 
Олег Ніконенко старший інспектор УПД ГУНП в Харківській області 
 
Перебачається встановлення на даних транспортних засобах відповідних пристроїв, глушників, які забезпечують роботу двигунів у відповідних шумових діапазонах. Загалом такі транспортні засоби, не передбачене їхнє використання на дорогах загального призначення, однак вони їздять по місту.
 
Алла Шиян харків'янка
 
Нужно, чтобы полиция обратила внимание и, конечно, пресекала эти действия.
 
Андрій харків'янин
 
Ночью спать надо, наверное, ж нельзя с такой скоростью ездить, где полиция наша? 
 
У прес-службі патрульної поліції повідомили, що й так ведеться посилений контроль за байкерами на центральних вулицях. Проте проблема поки лишається.