В доме на Полтавском шляхе 57/59 провели демонтаж аварийных балконов

10.09.2012 18:40   -
Автор:

Понад п"ятдесят років без ремонту. Вісім аварійних балконів по Полтавському шляху 57/59 довелось демонтувати аби ті не травмували перехожих. Спочатку мешканці будинку, власники балконів, сподівались на реконструкцію, проте на спільній нараді із міськвладою з"ясувалось – ремонту споруди не підлягають, їх треба знести.

Роман Нехорошков ,директор Департаменту житлового господарства:

-Люди были согласны с тем, что эти балконы требовали демонтажа потому что на протяжении длительного времени в этом месте предпринимались определённые меры для того, чтобы железобетонные части этих балконов не падали вниз. устанавливались специальные защитные сетки, поэтому с теми с кеми мы провели встречу на прошлой недели с жителями есть абсолютное взаимопонимание.

Усього аварійних балконів у будинку двадцять – десять з лицьового боку, десять з торця. Балкони з торцевої частини будуть ремонтувати. За словами директора профільного департаменту, мешканцям запропонують проекти споруд і підрядників. Проте роботи проводитимуться за кошт мешканців.  

Роман Нехорошков ,директор Департаменту житлового господарства:

-В основном, на 99 % это балконы, которые находятся в собственности жителей и относятся  к их общей площади их приватизированного жилья.

Демонтувати старі балкони саме на Полтавському шляху робочі почали не випадково. Будинок розташований у жвавому та прохідному районі міста. Лоджії ж стали загрозою безпеці перехожих. Якщо такий балкон впаде, завдавши шкоди перехожому, то це може спричинити навіть кримінальну відповідальність власнику квартири, не кажучи про те, що сам господар може постраждати в момент руйнації. Аби запобігти нещастю – демонтаж необхідний. Усього по місту -  шість тисяч аварійних балконів, половина з них потребує поточного ремонту, половина – капітального. На сьогодні КП «Жилкомсервіс» розробляє спеціальну пам'ятку для власників аварійних балконів, у якій жителів повідомляють, що споруда підлягає реконструкції, тощо.

Ігор Бескровний, Ярослав Кононенко, Харьковские Известия.