В детском саду №6 в работе уникальный проект – бассейн с солнечным подогревом

30.10.2018 13:52   -
Автор:
Проект з енергоефективності, який було впроваджено у дитячому садку №6 Новобаварського району такий чи не єдиний в Україні. До роботи з покращення енергоефективності будівлі тут підійшли комплексно. Першим етапом були замінені всі майже 200 вікон і дверей, другим – виконано ремонт покрівлі, систем електро, тепло і водопостачання та утеплено фасад. А потім, і це головне, тут встановили сучасні сонячні панелі. 
 
Олена Жученко заступник голови адміністрації Новобаварського району 
 
Установлено уникальное оборудование. На кровли этого помещения находится 15 солнечных коллекторов, благодаря, которым осуществляется подогрев воды непосредственно для бассейна этого детского сада.
 
А впроваджено цей масштабний проект було в рамках угоди про співробітництво Харківської міської ради і німецького уряду, за кошти товариства "GIZ". В результаті були створені комфортні уимови для проведення уроків плавання та оздоровлення майже трьохсот вихованців дитсадку. Тепер у них є власний відреконструйований теплий басейн, що може працювати за рахунок сонячної активності і влітку, і взимку.  . 
 
Андрій Мірошников заступник директора компанії ТОВ "Бост-теплосервіс"
 
На данном этапе мы имеем солнечную активность, это тепло, которое мы ощущаем, есть ещё солнечное излучение и даже в момент когда на улице -10, коллектора всё равно будут снимать тепло за счёт этого солнечного излучения, оно не будет глобальным, но всё равно какое-то тепло мы будем получать даже для того, чтобы обеспечить горячей водой. 
 
Крім того, зазначають фахівці, басейн ще обладнано унікальною системою фільтрації, очищення і дозації води та спеціальною установкою з вентиляції, яка автоматично визначає і підтримує необхідну вологість і температуру у приміщенні басейну. Загалом цей проект просто вразив представників ЗМІ, які в рамках Всеукраїнського туру відвідують міста, які мають успішний досвід із залучення інвестицій з впровадження енергозберігаючих технологій.  
 
Галина Кожедубова представник ЗМІ (м.Суми)
 
Вот этот вот результат, который мы сегодня увидели поразило, честно, поразило, восхитило. У нас вообще власти вот так не подходят планомерно, целенаправленно, продумано к вопросу энергоэффективности, поэтому вообще впечатлены Харьковом и в очередной раз мы признаёмся в любви к этому городу. 
 
А між тим робота з впровадження програм з енергоефективності та енергозбереження у місті триває і на сьогодні у Харкові в реалізації кілька десятків таких проектів.