В Дергачах начали тестировать системы по сбору полигонного газа

15.01.2019 15:41   -
Автор:
Зараз ми на околиці Дергачів  – неподалік майбутнього сміттєпереробного комплексу, що будує Харків.  За моєю спиною, як ви бачите, вже палає газовий факел.  А це означає, що газ є. Всі 17 свердловин працюють у текстовому режимі. Зараз їх випробовують, щоб обрати оптимальне обладнання для видобутку полігонного газу із старого законсервовано в 2006 році сміттєзвалища.
 
Олександр Панченко заступник директора з технічної частини генпідрядника  
 
Мы планируем в течении месяца провести тестовый режим газа и заказать оборудование и летом уже смонтировать всю газовую систему так, какой она должна быть и будет эффективно работать. Это газовые компрессора, это фильтрующие установки для того, чтобы, смотря на состав газа, мы его правильно чистили. 
 
Ілля Затолока енергетик 
 
Ведутся замеры, считается расход. И в течении месяца будет результат и будет виден объем газа. Все скважины соединены в одну магистраль. Магистраль будет тянуться на строящийся, там будут проходить через газовую станцию, очистку . Дальше газ будет отправляться в газопоршневые установки, будет сжигаться, будет вырабатываться электроэнергия. Электроэнергия будет обеспечивать весь комплекс и излишек продаваться в облэнерго. 
 
Подібні пошукові газові свердловини підрядники пробурили і на полігоні, що досі приймає ще тверді побутові відходи з Харкова. На ньому планують пробурити ще 30. Та незважаючи на зиму, тут на місці сміттєпереробного комплексу продовжують вести будівничі роботи. Як на нових полігонах – мапах для відходів, так і на ділянці, де прийматимуть і сортуватимуть сміття. Основне обладнання, а саме гігантська установка для сортування відходів, вже тут.
 
Олександр Панченко заступник директора з технічної частини генпідрядника
 
Мы закончили строительство двух карт. Сейчас мы находимся на площадке, где строится 3 и 4 карта. Предположительно еще 3 месяца работ земляных будут проводиться именно здесь. Начато строительство цеха сортировки. Залиты фундаменты частично. Готовимся к тому, чтобы закончить весной фундаментные работы и собирать сам каркас здания в летний период.
 
Всі роботи зі зведення нового сміттєпереробного комплексу Харків веде в партнерстві з міжнародними кредиторами. І добудувати цей об'єкт підрядники обіцяють вже до кінця 2019 року.