В Чугуеве открыли новый детсад и ресурсную комнату для особенных детей

04.12.2017 12:55   -
Автор:
Відкриття дитячого садочку у Чугуєві чекали давно. Адже малюків, які потребували дошкільної освіти, тут було багато, існували постійні черги. Тож поява нового закладу дозволить вирішити це питання. Садочок, що розрахований на сто дітлахів, вже зараз майже повністю заповнений, в чотирьох групах – 75 вихованців. 
 
Микола Висоцький директор НВК №8 м.Чугуєва
 
На базе нашей школы был создан дошкільний підрозділ и многие социальные вопросы в городе Чугуеве будут сняты. Фактически строительство садика началось в августе месяце. И вот сегодня мы его открываем. Вот создана такая красота. 
 
Та й взагалі декілька років тому на Харківщині був дефіцит із наявністю місць у дитячих садках. Але зараз, завдяки тому, що обласна адміністрація багато уваги  приділяє розвитку саме дошкільної освіти, ця проблема в регіоні поступово вирішується.  
 
Анатолій Бабічев заступник голови – керівник апарату Харківської облдержадміністрації 
 
Команда Юлии Светличной сделала всё, чтобы в каждом населённом пункте создавались условия для развития дошкольного образования. Хочу сказать, что это ещё не финал 2017 года. Уже на сегодня открыто новых 10 детских садов на территории области, которых до этого не было. Открыто 27 групп в существующих детсадах. С учётом групп, которые открыты полгода назад, это более 50 групп на самом деле. Более тысячи новых мест создано в детских садах области. Это наша системная работа.
 
А цей дошкільний заклад створений був в рамках обласного конкурсу «Разом у майбутнє». Завдяки ньому ж в Чугуєвському НВК за кошти обласного бюджету було облаштовано і ресурсну кімнату для учнів з особливими освітніми потребами. Зараз у школі четверо дітлахів навчаються в інклюзивних класах, ще 11 потребують індивідуальної форми навчання. І в таких ресурсних класах вони, а також учні інших шкіл району, матимуть змогу займатися з психологами, реабілітологами та логопедами. Згодом, обіцяють владники, подібні кімнати відкриватимуться і в інших районах області.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Можу сказати, що за 2018 рік планується відкриття 15 ресурсних кімнат, 25 медіатек. Будемо створювати і інклюзивно-реабілітаційні центри по районах Харківської області. Будемо роботи все, щоб і готувати кадри і надавати можливості для того, щоб вони були рівними для всіх. Неважливо де це: чи обласний центр, чи віддалені райони, діти по всіх територіях однакові, вони повинні мати однакові умови.