В Чугуев приехали четверо олимпийцев, чтобы встретиться с юными боксерами

11.10.2012 19:14   -
Автор:

Чугуївські боксери зі спортивних шкіл району зустрілися з чемпіонами та призерами Олімпійських ігор дві тисячі дванадцять. Запросив спортсменів на цю зустріч народний депутат України Дмитро Шенцев.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Ребята сидящие здесь гордость нашей страны – для вас должны быть примером того. Что своим упорством и трудом можно достичь очень больших результатов. Дай бог, чтобы наши дети сидящие в этом зала, в скором будущем тоже носили форму сборной Украины и отстаивали достойно честь нашей страны на международных соревнованиях и на олимпийских играх.

Після короткого вступного слова кожного з олімпійців, зустріч боксерів Чугуєва з переможцями ігор – перетворилася на розмову братів: молодших зі старшими. Юні спортсмени буквально засипали олімпійців питаннями, їх цікавило: і що ті їли, і у скільки лягали спати перед боєм, і що відчували після перемоги та під час нагородження, коли лунав гімн України. Під кінець зустрічі молоді боксери нарешті наважилися поставити чемпіонам і найголовніше питання: Як же стати переможцем?

Василь Ломаченко чемпіон Олімпійських ігор-2012

-Если я сейчас скажу как стать олимпийским чемпионов, от этого вы все не станете олимпийскими чемпионами. Я думаю важно стать хорошим человеком, а потом уже наверное и спортсменом.

Сильний удар та міцні м’язи, швидка реакція та витримка – це все важливо, кажуть олімпійці, і з часом обов’язково прийде, якщо викладатися на тренуваннях по повній. Тим більше, що як показала зустріч, у молодої спортивної зміни вже є головне – бажання перемагати.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-В Чугуеве дети очень любознательны, очень активны, задавали много вопросов касающихся бокса, поэтому думаю это общение для наших чугуевских детей очень важно.

Згодні з народним депутатом і олімпійці. Спілкуючись з дітьми, кажуть спортсмени, відчуваєш, що не дарма боровся за олімпійські медалі.

Тарас Шелестюк бронзовий призер Олімпійських ігор-2012

-Это надо для того, чтобы мальчишки шли не на улицу заниматься всякой ерундой, а шли в зал тренировались и становились чемпионами и хорошими людьми.

Тур олімпійців продовжується, за два місяці вони планують відвідати ще кілька десятків спортивних шкіл по всій Україні.

Андрій Соловйов, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.