В центре социальной реабилитации детей-инвалидов и инвалидов детства “Проминь” провели предновогодний аукцион поделок

07.12.2015 15:59   -
Автор:

Вони талановиті більше за інших. На своєму прикладі показують – діагноз лікарів не вирок. У центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів дитинства "Промінь" свято талантів. Його вихованці – це хворі на церебральний параліч і так звані "діти сонця" танцюють, співають і роблять різноманітні вироби. По їхніх рукотворних шедеврах – м'яких іграшках і картинах, відразу й не скажеш, що все це зробили ті, кого визнали непідвладними в навчанні.

Наталія Груніна методист центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів дитинства "Промінь"

Это сначала идёт ксерокс, ксерокс совршенно не цветной. Вот по нему ребёнок выкладывает мозаику из скрученных мелких бумажек. У нас есть целый набор разного цвета этих бумажек скрученных. Те дети, которые не могут выкладывать по тем или иным причинам – они крутят или режут. Те дети, которые могут выкладывать, они выкладывают вот такие картины.

Напередодні свята Святого Миколая у центрі реабілітації провели аукціон виробів вихованців. Всі лоти були розкуплені меценатами, які завітали на захід.  

Всі гроші, що вдалося зібрати, залишаться для потреб закладу. Що ж вразило всіх присутніх на заході, так це результат багатоденної роботи педагогів реабілітаційного центру, які кожного дня віддають частинку душі кожному з вихованців. І результат такої роботи наочний.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

Мы каждый раз приходим и видим – вот это новое, вот сегодня танго. Ну я уже ко всему привыкла, они меня уже не могут удивить, а я сижу, а у меня мороз по коже потому что я понимаю сколько труда вложено в это танго, чтобы эти дети синхронно, по-настоящему, по-взрослому исполняли этот танец. Слава Богу что нам удалось создать это учреждение, слава Богу что оно функционирует во все времена не взирая на сложности бюджета и сложности, которые вокруг нас и слава Богу, что оно развивается. И конечно же мы будем всё делать, чтобы это всё так и было.