В центре Харькова масштабный ремонт. На Павловской площади реконструкция сетей ливневой канализации

19.05.2015 17:31   -
Автор:

Павлівська площа. Банний провулок. Тут проводять ремонт і заміну мереж зливової каналізації, оскільки система відпрацювала вже свій термін експлуатації. Через зношеність, – кажуть фахівці, на трубопроводі часто траплялися аварії, тому було прийнято рішення розпочати реконструкцію даних мереж.

Олександр Линник головний інженер підрядної організації

Тут коллектор 800 мм железобетонный, который выходит в речку Лопань. И протяженность его до старого универмага, до Университетской улицы. Вот, под трамвайными путями будет построен. Уже построен он в парке "Стрелка": сделан выходной оголовок. То есть, как бы, он уже работает в какой-то степени. Ну, воду дождевую он уже принимает.

Спеціальна техніка, вимірювальні прилади та будівельний матеріал. Все це задіяно, аби відремонтувати найскладніше місце, що знаходиться під автомагістраллю провулка. Через навантаження на проїжджу частину від транспорту, – повідомив Олександр Линник, даний відрізок труби найбільше піддався руйнуванню.

Олександр Линник головний інженер підрядної організації

Одно из самых таких мест не хороших, оно уже, можно сказать, что практически ликвидировано. Это именно был провал на этой… на Банном, это уже называется, Банный переулок. Ликвидировано, построена нормальная труба, как положено, которая ну проработает, мы надеемся, что лет 50.

Протягом цього ж терміну, – зауважили фахівці, має проробити і бензомаслоуловлювач, який для очищення води робітники вже встановили на березі річки Лопань. Загалом, на проект з реконструкції даних мереж зливової каналізації у міськраді з бюджету Харкова виділили понад два мільйони гривень.