В Центрах предоставления админуслуг начнут использовать электронные квитанции

27.12.2019 12:32   -
Автор:
Урядовці продовжують впроваджувати електронні сервіси в Україні. Цього разу нововведення торкнуться Центрів надання адміністративних послуг. Кабінет міністрів на своєму засіданні підтримав введення сервісу безпаперових квитанцій Check. За словами прем'єра Олексія Гончарука, він допоможе заощадити українцям час. 
 
Олексій Гончарук прем'єр-міністр України
 
Уже за декілька днів ЦНАПи вже не зможуть вимагати паперову квитанцію в разі використання Check. Проте паперовими квитанціями можете користуватися й надалі.
 
Система працюватиме просто. Споживач надає код квитанції замість паперової квитанції про оплату адмінпослуги. Ревізор платежу перевіряє його за цим кодом на сайті. Необхідне програмне забезпечення вже розіслано до ЦНАПів і банків. До сервісу вже підключили Приватбанк. Інші банки приєднаються найближчим часом, зазначив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.
 
Дмитро Дубілет міністр Кабінету Міністрів України
 
– Протягом місяця разом з іншими міністерствами заплановано змінити посадові інструкції в усіх точках надання державних послуг.
 
– У майбутньому цей сервіс дозволить легше запускати й електронні сервиси. Заплановано працювати разом з Мінцифрою.
 
– Щоб закріпити запуск, Уряд запустить гарячу лінію, куди українці зможуть скаржитись, якщо держслужбовці будуть відмовлятися приймати квитанції в електронній формі.
 
Урядовці закликають приватний бізнес також почати користуватися цим сервісом і не вимагати у своїх клієнтів паперові квитанції.