В 5-ой детской больнице капитально отремонтировали отделения

15.06.2017 11:54   -
Автор:
П'ята дитяча міська лікарня вже давно потребувала оновлення. Адже тут щороку проходять лікування майже 5,5 тисяч маленьких пацієнтів. І всі, як правило, з тяжкими неврологічними патологіями. Тож зазначають фахівці, їм необхідна була надсучасна спеціалізована медична допомога. І от після проведених ремонтних робіт в лікарні з'явилися всі умови для дітей, їхніх батьків та медиків. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Дети тяжёлые, детям необходимо совершенно не стандартное внимание и навыки и родителей и медработников. К счастью это медучреждение обеспечило такую площадку, которая помогает эти навыки приобретать. И много сил вложено в то, чтобы здесь было комфортно, чтобы люди чувствовали себя спокойно.  И в этом тоже есть философия этого лечебного учреждения. 
 
Яскраві фарби, малюнки, іграшки і головне сучасне лікувально-діагностичне обладнання, що дозволяє виявляти патологію на ранніх стадіях і проводити лікування із залученням логопедів, психологів, окулістів, реабілітологів. 
 
Тетяна Приходько головний лікар Харківської міської дитячої лікарні № 5
 
Спасибо городу новая аппаратура поступает, уже выиграли тендер, вот начинаем завозить новые видеомониторы для детей с эпилепсией. Новый аппарат УЗИ с тремя датчиками, будем делать исследования и самым маленьким и взрослым проверять сосуды, органы. Усовершенствовали эпиографичный аппарат..
 
Загалом для покращення матеріально-технічної бази лікарні за останні два роки з бюджету міста було виділено понад три мільйони гривень ще близько семисот тисяч було залучено позабюджетних коштів. 
 
Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я 
 
Где-то 3,3 миллиона гривен. Внебюджетных средств и в том числе и средств родителей мы привлекли более 787 тысяч гривен. Эти деньги тоже пошли на приобретение мебели и оборудования и в т.ч. и на ремонт отдельных помещений и подразделений. И эта больница за последние 2-3 года на глазах приобрела современный уровень. 
 
За цей час тут було відремонтовано фасад, покрівля, палати, санвузли і коридори, замінені двері, вікна, встановлено енергозберігаюче освітлення. А з урахуванням того, що лікування, як правило, тривале, обладнали і спеціальну кімнату з такими домашніми умовами для перебування сім"ї з хворою дитиною. Всі ці перетворення вже встигли оцінити і самі відвідувачі. 
 
Алла Михайлова бабуся пацієнта Харківської міської дитячої лікарні № 5
 
Один раз в полгода нас вызывают сюда, проходим полный курс лечения абсолютно бесплатно, вообще. Я поражаюсь такому отношению. Дети с удовольствием идут сюда, идут на контакт, это самое главное. 
 
І це ще не межа, зазначають міські владники. Попереду ще передбачено ряд робіт з ремонту комунікацій, благоустрою прилеглої території та подальше оснащення лікарні сучасним медичним устакуванням.