В 2020 году 11 миллионов пенсионеров получат повышенные пенсии

10.03.2020 15:23   -
Автор:
Підвищення пенсій не відповідає доходам пенсійного фонду. Про це повідомили у Державній казначейській службі України.  Власних коштів з єдиного соціального внеску фонду не вистачає, зазначили у службі. Це примушує ПФУ все частіше звертатися до казначейства за додатковими коштами.
 
Тетяна Слюз голова Державної казначейської служби України
 
Пенсійний фонд до нас звертається і ми надаємо позики для того, щоб своєчасно і в повному обсязі виплачувалися пенсії.Розрахунок є складний, Пенсійний фонд – дотаційний, це правда. 172,5 мільярди гривень передбачено на цей рік. Минулого року 173,8 було. Це – дотація, яка виплачується, крім позичок.
 
Новий міністр соціальної політики Марина Лазебна запевнила: близько 11 мільйонів пенсіонерів цьогоріч отримають підвищені виплати. Перерахунок розпочнеться з 1 квітня. У 2017 році з пенсійного законодавства вилучили норму, згідно якої індексація пенсій проводиться з 1 березня. Очільниця міністерства вважає, що цю норму необхідно повернути.
 
Марина Лазебна міністр соціальної політики України
 
Для того. щоб зробити підвищення, нам треба наповнити пенсійний фонд. Що таке пенсійний фонд? Це заробітна плата, це зайнятість населення. Насправді, сьогодні попередній Уряд, вони забрали і зайнятість, і заробітну плату із відання Міністерства соціальної політки. Насправді, у мене сьогодні, як у міністра, немає цих інструментів. Мені треба сьогодні для того, щоб я могла впевнено сказати пенсіонеру на скільки він отримає пенсію, я повинна знати, як мені створити робоче місце і пропонувати мінімальний рівень заробітної плати.
 
За словамі міністра у 2020 році індексація пенсій складе 11% – це 50% від інфляції та 50% від середньої заробітної плати попереднього року.