В 10 школах Харькова будут работать инклюзивные классы

12.07.2017 13:11   -
Автор:
Школи Харкова готують до нового навчального року. Серед них і 105-та, що у Шевченківському районі. Тут роботи киплять чи не на кожному поверсі – на другому ремонтують спортивну залу, оновлюють вестибюль на першому. У їдальні триває процес ремонту підлоги та невдовзі стартує заміна старих дерев'яних вікон на нові пластикові. 
 
Наталія Теплова директор школи №105
 
Ремонтні роботи тривають скрізь: і в кабінетах, і в коридорах. За кошти районного бюджету у нас планується ремонт покрівлі. За міські кошти планується велика кількість робіт – асфальтування пришкільної территорії, встановленням нового паркану и досить багато таких підготовчих робіт, що тривають кожного літа. 
 
Також до відкриття у 105-ій школі готують і інклюзивний клас. Такий вид освіти особливих дітей для Харкова не в новинку. Вже багато років поспіль діти з тими чи іншими вадами здоров'я гризуть граніт науки у двох класах шкіл під номером 38 та 124. 
 
Наталія Теплова директор школи №105
 
На сьогоднішний день іклюзивний клас вже сфомований. Там буде навчатися 20 дітей із них 3 дітей з особливими потребами. Звичайно вчителі готуються з методичної точки зору, а міська влада нам готує повністю кабінет, оснащує його, починаючи від ремонту, меблями і всім необхідним. На базі нашої школи планується навчання дітей аутистів. 
 
До відкриття у Харкові готують додатково 8 класів. У Київському районі такий відкриють у школі під номером 100, у Шевченківському це буде 105 школа, в Індустріальному 104. У Основянському районі це буде інклюзивний клас у школі № 35, у Слобідському у 91, у Холодногірському у 57. 2 класи для особливих дітей з нового навчального року запрацюють і у двох школах під номером 127 та 137, що у Новобаварському районі.