Узбіччя харківської окружної привели до ладу

13.07.2012 19:28   -
Автор:

Ще два роки тому навколо розбитої окружної були справжні сміттєві звалища. Траса теж не могла похвалитись покритттям. Наразі кільцева – повсякчас ремонтується, узбіччя облаштовуються.

Віталій автолюбитель

-Да, лучше стало намного. Чище стало намного.

Олександр автолюбитель

-Окружная дорога, каждый день езжу – замечательная вообще. По сравнению с тем что было – небо и земля.

Андрій автолюбитель

-Был на окружной. Действительно стало лучше. Хотя чище, чище.

Але часто на заваді чистоті стає культура водіїв.  Комунальники нарікають – автомобілісти викидають сміття прямо з вікон. Нехтують правилами благоустрою і просто не помічають табличок із вимогою залишити трасу чистою. Кожного ранку  працівники дорожніх служб власноруч та за допомогою спецтехніки прибирають узбіччя. Непотріб складають у баки та відвозять на полігон. Люди, які мешкають неподалік окружної, теж не завжди турбуються про довкілля, позбуваючись сміття не належним чином.

Сергій Пляка заступник начальника служби автомобільних доріг України у Харківській області

-Эти мусорные кольца предназначены для того чтобы пассажир который ожидает автобус там скушал мороженое. Но не для складирование мусора, который вывозится из близлежащий дач, поселков и прочего.

На обслуговування окружної дороги область щороку витрачає десятки мільйонів гривень, тут працюють більше тисячі робітників, які не лише позбуваються сміття, а й викошують чагарники, встановлюють дорожні знаки. Нещодавно значні зміни відбулись і з придорожньою інфраструктурою. Облаштовано стоянки для авто, туалети, контейнери для сміття. Але кільцева дорога – не єдиний об"єкт, де активно ведеться благоустрій та ремонт. Область реконструює і траси Київ – Харків та Харків – Щербаківка. У планах – у бік Донецька відремонтувати сто тридцять кілометрів полотна. Покладуть два шари асфальту, встановлять бордюри, проведуть благоустрій навколо. Закінчити обіцяють до осені. Загалом на ремонт доріг область отримала з державного гаманця понад сто мільйонів гривень на цей рік. Тож у планах дорожніх робочих – поточний ремонт шляхів на Печеніги та Старий Салтів до пропускного пункту Плетенівка.