Узбекистан заинтересован в сотрудничестве с Харьковщиной

05.03.2018 14:53   -
Автор:
Під час зустрічі губернатора Юлії Світличної з делегацією Узбекістану предметом обговорення стали підсумки співробітництва за останні роки, а також подальші плани.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
С послом Узбекистана узгодили напрямки розвитку ще 2016-го року. Як результат +15 % зовнішнього торговельного обороту між Харковом та Узбекистаном. Сьогодні розуміємо, що для Харківської області потрібно розвивати промисловість, тому маємо зацікавленість зі сторони Узбекистану щодо поставки турбінного обладнання на електростанції, щодо абразивних матеріалів, засобів для залізниці, тому що 80% перевезень – це залізниця в Узбекистані.
 
Керівник області також акцентувала увагу делегації на можливостях освітньої сфери Харкова, зокрема – в сфері підготовки кадрів для IT. Юлія Світлична підкреслила, що регіон зацікавлений в співробітництві у цьому напрямку та укладенні відповідної угоди. Та найбільш перспективними напрямками для співпраці сторони вважають розвиток промислової сфери.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Маємо зацікавленість також у приладобудуванні, фармації і промисловості харчовій. І бізнес-делегація від Харківщині відлітає вже у травні місяці для детального обговорення всіх моментів. 
 
Саме у травні в Узбекистані стартує міжнародна виставка присвячена енегетиці, на якій сторони домовились обговорити всі деталі подальшої співпраці. Алішер Абдуалієв подякував губернатору за активну позицію щодо розвитку двосторонніх відносин і зазначив, що така ж активна позиція в цьому питанні і у глави Ташкентської області.