Увеличение пенсий и платы за их доставку. Какие изменения сделали для людей пожилого возраста?

04.12.2019 15:57   -
Автор:
На 67 мільйонів більше, ніж торік. Саме на таку суму зросло фінансування пенсійних виплат. Таким чином середній розмір виплат для людей поважного віку складає трохи більше трьох тисяч гривень, повідомили в Пенсійному фонді України. 
 
Пенсійний Фонд України 
 
З початку року Пенсійний фонд України виплатив пенсії більш ніж 11 мільйонам громадян і чотири рази провів перерахунок пенсійних виплат – в січні, березні, липні та грудні 2019 року. Таким чином, перед Новим роком мінімальні пенсії зросли на 74 гривні, а максимальні – на 740. Після перерахунку пенсій з січня, березня, квітня і липня середній обсяг пенсії з початку року зріс на 374 гривень, або на 14,1%, а мінімальна пенсія на 67 грн, або на 4,5%.
 
Та збільшуються не лише пенсії, а й виплати за їхню доставку. В уряді повідомили, що ухвалили нові тарифи для "Укрпошти", що набудуть чинності з 1го січня 2020 року. Таким чином за людину, яка мешкає в місті держава буде платити 1,15% суми від пенсії, а от за громадянина, який користуватиметься доставкою в селі чи селищах міського типу, з бюджету сплачуватимуть 2,3%. Слід зауважити, що тарифи на доставку підвищили через те, що директор "Укрпошти" написав відкритого листа попередньому прем"єр міністру, де повідомив, що їхня установа працює в збиток, а виділені кошти від держави не перекривають потреб, тому в "Укрпошті" відмовлялися від доставки пенсій, при умові якщо тарифи залишилися б незмінними.