Услышать других в Харькове теперь будет проще

22.09.2016 15:59   -
Автор:
Люди, які не мають слуху німими при цьому себе не вважають, адже як і всі можуть спілкуватися за допомогою мови жестів. І, кажуть, зовсім не проти, щоб хоча б ази цієї мови знали і інші. А тих, хто бажає спілкуватися на рівних та допомагати людям з вадами слуху – у Харкові чимало. 
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення 
 
Философия органов местного самоуправления города Харькова состоит в том, что мы со своей стороны стараемся прежде всего всех услышать. И в первую очередь тех, кому не очень просто преодолевать все препятствия, которые имеют место быть в большом городе. По возможности помочь неслышащим людям комфортно себя чувствовать в городской среде. 
 
Тож сьогодні для владників, представників центрів зайнятості та адмінпослуг, судів та громадських організацій було презентовано інноваційний соціальний проект
"Почуй мене", що передбачає навчання широкого кола фахівців жестовій мові та іншим способам комунікації з людьми, які не чують. 
 
Уляна Франківська керівник проекту "Почуй мене"
 
Случаются такие моменты, когда специалисты в растерянности, когда впервые приходят общаться, как обращаться к человеку с проблемами слуха. И вот цель этого проекта охватить все эти моменты и повысить знания нашей громады как можно общаться с глухими. 
 
Олена Шингарьова віце-президент Харківської міської громадської організації інвалідів "Креавита"
 
Для нас знание жестового языка является расширением наших возможностей и способностью соприкоснуться с миром неслышащих людей. А им мы в свою очередь даём шанс почувствовать, что они нужны и видимы окружающими людьми. 
 
Організатори проекту представили розроблений "Словник жестової мови" і спеціальний навчальний відеокурс. Доречі уроки, що для деяких фахівців були розпочаті ще раніше, вже дали перші результати. 
 
Олена Токар адміністратор Центру надання адмнпослуг Комінтернівського району 
 
Я вважаю кожному держслужбовцю необхідно знати і розуміти жестову мову.
 
За роботу над цим проектом його розробників було нагороджено подяками міської влади.