Усі об’єкти працюватимуть надійно: КП «Харківводоканал» завершує підготовку до зимового періоду (відео)

11.08.2022 14:32   -

Працівники КП «Харківводоканал» майже завершили традиційну підготовку внутрішньобудинкових систем до зимового періоду. І хоча, зазначають, цьогоріч довелося швидко адаптуватися до роботи у прифронтовому місті – на її якість це аж ніяк не вплинуло. До того ж, дотримуються й графіку. Наразі, констатують працівники, залишилося виконати лише чверть від запланованого. Детальніше дивіться у сюжеті кореспондентів Харьковских известий.

Працівники КП «Харківводоканал» майже завершили традиційну підготовку внутрішньобудинкових систем до зимового періоду. І хоча, зазначають, цьогоріч довелося швидко адаптуватися до роботи у прифронтовому місті – на її якість це аж ніяк не вплинуло. До того ж, дотримуються й графіку. Наразі, констатують працівники, залишилося виконати лише чверть від запланованого.

“Є близько 100 будинків, де ще немає впевненості, що в них буде теплова енергія, вони будуть опалюватися, в них будуть контура. І в них будуть заселятися люди”, – зазначив Валерій Харлан, начальник Управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем КП “Харківводоканал”.

Активно готують до зими й мережі водопроводного господарства. Фахівці запевняють: попри складну економічну ситуацію та постійні обстріли – всі об’єкти надійно функціонуватимуть. До того ж, комунальники вже звикли швидко усувати наслідки ворожих “прильотів”.

“Мы и меняли трубы под обстрелами. В бронежилетах ребята работали в котлованах, занимались монтажом труб. Были даже случаи, когда были рядом обстрелы”, – розповідає Віталій Чупандін, начальник служби водопровідних мереж Київського району КП “Харківводоканал”.

“На даний момент насосні станції ми виконали вже порядка 65%, замінили трубопроводи, які необхідно, виконали ремонт запірної арматури, провели ревізію електрохазяйства і так далі”, – говорить Микола Завада, заступник директора з виробництва комплексу “Харківводопостачання” КП “Харківводоканал”.

Також, додає Завада, замінили близько 140 гідрантів і ще майже півтисячі – відремонтували. Вони, пояснює, вкрай необхідні, аби оперативно гасити пожежі. А наразі через ворожі обстріли загоряння виникають доволі часто. Загалом, повністю завершити підготовку до зимового періоду фахівці планують до кінця серпня.

Ніколь Костенко, Ігор Луханін, Олександр Хроль