Уряд планує підвищити розмір фінансової допомоги при народженні дитини

07.06.2012 23:45   -
Автор:

Уряд планує підвищити розмір фінансової допомоги при народженні дитини. Так до кінця року дотація на первістка становитиме двадцять вісім тисяч гривень, за другу дитину у сім"ї батькам платитимуть майже п"ятдесят вісім тисяч і за третього новонародженого сто п"ятнадцять тисяч. Розглянуть в Кабміні і питання щодо виплат на дітей до трьох років.

Ірина Бережна Народний депутат України

-Я инициировала обращение в Кабмин, для того, чтобы приравнять сумму дотаций, выплаты матерям на детей до трех лет хотя бы к сумме прожиточного минимума, чтобы они внесли соответствующие изменения в государственный бюджет

Наразі, держава за маленького українця, якому ще немає трьох років платить матері сто тридцять п"ять гривень на місяць. Такої  дотації, каже Ірина Бережна, не вистачає навіть на найнеобхідніше дитині. Не говорячи вже про те, що сама процедура виплат носить забюрократизований характер. Жінка кожні шість місяців повинна до управління соцзахисту надати довідки, але це ще півсправи, щоб їх віддати вона повинна з дитиною вистояти велетенські черги. Ірина Бережна виступає проти такого свавілля і хоче на законодавчому рівні спростити цю процедуру, щоб документи до совбесів мала право надавати не тільки мати дитини, а і родичі новонародженого.