Улица Клочковская станет шире. А улицу Скрипника- отреконструируют

22.06.2012 23:14   -
Автор:

Вулиця Клочківська – одна із жвавих магістралей міста, що з*єднує Олексіївку із центром. Для автомобілістів тут передбачено чотири смуги руху. Але у часи-пік, водії часто застрягають у заторах. Архітектори знайшли вихід – розширити Клочківську до шести смуг.

Тетяна Поливанова, архітектор:

-В сторону – левой стороні. За счёт спорткомплекса и застройки. И на сегодняшний момент уже стоит вопрос о том, чтобы заниматься расширением улицы Клочковской до 6 полос движения от центра до Алексеевки.

Зазнає змін і одна з вулиць, що перетинає Клочківську. Мова йде про Скрипника. Зараз на цій ділянці не те, що проїхати, пройти не просто, асфальт застарий, весь у ямах. Тож Скрипника теж відреконструюють. Зодчі пропонують не лише перестелити дорогу, а й доповнити її  архітектурним елементом.

Сергій Чечельницький, головний архітектор Харкова:

-Проектная организация предлагает вот здесь на подъёме сделать ещё одну красивую пешеходную связь с красивым пешеходнім мостом.

Та щоб звести цей пішохідний міст, треба знайти для нього інвесторів, кажуть архітектори. Якщо проект реалізують -перехід гарантуватиме перехожим стовідсоткову безпеку руху. Наразі усі розробки зодчих на містобудівній раді затверджені. Наступний крок – зробити детальний ескіз кожного елементу проекту.

Олена Завгородня ,Євгеній Дроботов, Харьковские Известия.