Українці зможуть обміняти старі газові котли на нові: деталі

14.02.2023 13:50   -

Сучасні модернізовані газові котли дозволять заощадити до 2 млрд кубометрів газу на рік і повністю відмовитися від імпорту блакитного палива. Населення – головний споживач газу.

СЕРГІЙ МАКОГОН ЕКС-ГЛАВА ТОВ “ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ
Українські сім’ї витрачають близько 70% блакитного палива. При цьому більшість споживачів використовують застарілі газові котли та конфорки, які спалюють значно більше газу, ніж дійсно необхідно для забезпечення опалення та підігріву гарячої води.

Тож експерти впевнені, що після спільної з ЄС програми заміни лампочок також необхідно реалізувати програму заміни газового обладнання.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Програма буде дорожчою, дозволить забезпечити енергонезалежність, пояснює експерт.

СЕРГІЙ МАКОГОН ЕКС-ГЛАВА ТОВ “ОПЕРАТОР ГАЗОТРАНСПОРТНОЇ СИСТЕМИ
При скороченні споживання навіть на 1 млрд кубометрів це може дозволити вийти на повну енергонезалежність. Мені здається, що це реальніше, ніж побудувати 2 атомні енергоблоки за 6 років до 2030 року за 10 млрд доларів.

Поки що програма заміни газового обладнання лише пропозиція, але експерти радять українцям, в будинку чи квартирі яких стоїть старий газовий котел чи колонка, самостійно їх замінити на нові моделі. Як зазначили фахівці, покупка досить швидко себе виправдає.

ОСТАННІ НОВИНИ