Українським переселенцям призовного віку планують вручати повістки

12.11.2022 13:59   -

У Міністерстві соцполітики попередили про масштабні перевірки внутрішньо переміщених осіб з метою виключення зловживань соціальною допомогою. Заступник міністра також припустив, що чоловікам-переселенцям при цьому зможуть виписувати повістки.

ВІТАЛІЙ МУЗИЧЕНКО ЗАСТУПНИК МІНІСТРА СОЦПОЛІТИКИ
Ми працюємо над цим питанням, оскільки є певні обов’язки у певних категорій нашого населення. Зокрема, якщо ми говоримо про чоловіків віком від 18 до 60 років, то такі чоловіки повинні перебувати на обліку у територіальному центрі комплектування, по-старому можемо сказати – військкоматах. І справді, це зобов’язання закону, яке необхідно виконувати.

Чиновник зазначив, що в Україні понад п’ять мільйонів переселенців, їх перевірятимуть вибірково шляхом обходу будинків та квартир у робочий час. Якщо людини немає вдома, їй залишається повідомлення, що протягом 10 днів вона має з’явитися до органів соцзахисту та підтвердити свій статус ВПО.

ВІТАЛІЙ МУЗИЧЕНКО ЗАСТУПНИК МІНІСТРА СОЦПОЛІТИКИ
За три дні до від’їзду всі призовники, військовозобов’язані та резервісти мають знятись з обліку. Тобто ставати на облік людина повинна, коли вона змінює місце свого постійного перебування на тривалий термін.

Слід зазначити, якщо переселенцю, який взагалі не придатний до служби, вручили повістку, він теж має прийти в центр і показати документи, що підтверджують його непридатність.