Украинские учителя сдавали “ВНО”

04.11.2019 14:41   -
Автор:
Цьогоріч українські педагоги побували на місці старшокласників і так само пройшли ЗНО. В Україні впровадили пілотний проект з сертифікації вчителів і його першопрохідцями стали майже 800 вчителів початкових класів. На першому етапі сертифікації вивчали їхній практичний досвід. Під час другого, що проходив у формі зовнішнього незалежного оцінювання – фахові знання та вмінння. Максимальна кількість балів, яку могли набрати учасники 100, давши відповіді на 100 завдань різного типу стосовно організації навчального процесу, виховання і розвитку учнів, створення інтерактивного освітнього середовища. Іспит складено і в Міносвіти вже найближчим часом обіцяють визначити педагогів, які успішно пройшли тестування. 
 
Ганна Новосад міністр освіти і науки України
 
Незалежно від результатів, я хочу подякувати кожному учаснику за інтерес до свого ремесла та терпіння, адже вся процедура з сертифікації триває близько року. Педагоги, які зголосилися взяти у ній участі, вже зараз довели свою принциповість та бажання бути лідерами у професії. І ми, як Міністерство, завжди підтримаємо таких агентів змін. Вже найближчим часом комісія визначить пороговий бал для учасників сертифікації. У ньому враховуватимуться результати вивчення практичного досвіду роботи та незалежного тестування. Вчителі, які успішно пройдуть сертифікацію, упродовж 3 років отримуватимуть 20% надбавки посадового окладу.  
 
Крім того, зазначають у профільному міністерстві, проходження сертифікації зараховуватиметься як атестація педагогічного працівника з присвоєнням йому наступної категорії або підтвердженням наявної вищої.