Українська кухня в меню харківських енергетиків – звідки тепловики беруть енергію у неробочий час (відео)

19.11.2022 12:49   -

Відтепер весь асортимент полтавських галушок працівники комунального підприємства «Харківські теплові мережі» можуть замовити у власній столовій. Нову страву в меню кухарі вирішили ввести одразу у святковому варіанті – галушки на дріжджовому тісті і з начинкою з курятини.

Тісто майже як на пироги, тільки не солодке і не дуже жирне. Дріжджі швидкі, тому підходить лише за пів години. Начинка готова заздалегідь – варена перекручена курятина, оздоблена засмажкою із цибулі на олії і вже сформована у порційні кульки по 30 грамів кожна. Дбайливими руками майстрині «кулінарного фронту» швидко ліплять круглі галушки, обгортаючи м’ясну начинку у 20 грамів пухкого тіста. Далі їх несуть на парову баню і останній штрих – засмажена цибуля з маслом ллеться тонким шаром на готову страву.

Юлія Кривохижа начальник цеху харчування КП «ХТМ»
взагалі вони засмажувалися раніше на смальцеві , зі смальцем зі шкварками з цибулею і все це формувалося і потім на пару вони підходили і подавалися. Подавати можна галушки я вже говорила і зі сметаною, можна зі шкварками із цибулею подавати, можна роблять соус в різних регіонах різні соуси роблять, це може бути сметана з часником з укропом перемішано дуже смачно! Я вам говорю це дуууже смачно коли йде соус з галушкою з м’ясом

Український дух колективу дався взнаки одразу – 9 порцій галушок співробітники теплових мереж замовили ще до того , як тісто замісили. І решту розібрали з прилавку тільки-но почалася обідня перерва. Як кажуть майстрині харчового блоку, українські страви в їхньому меню – основні і щоденні : котлети по-київські, вареники, холодець і звісно – Борщ! До речі, стосовно борщу, у кожного українця в ньому є якийсь головний інгредієнт.

Марина Козиренко кухар 6 розряду цеху харчування КП «ХТМ»
Мне один мужчина как-то сказал что Лавровый лист! В борще! Спрашивал меня как готовить борщ я рассказывала а он а самого главного ингредиента вы не знаете! Это лавровый лист.

Як каже повар із майже 30-річним стажем Марина Козиренко, у своїй кар’єрі чого тільки не готувала – від фаршированої щуки, до печеного поросяти, але однозначно дійшла висновку – українська кухня, з українських харчів – найсмачніша в світі.

Марина Козиренко кухар 6 розряду цеху харчування КП «ХТМ»
Самое вкусное это украинское, насыщеное, такие «смаколики», ну честно, ну нравится мне именно секрет? Ну это наверное душа человеческая прежде всего, отдаем всю душу, когда готовим.

За словами начальниці цеху харчування Юлії Кривохижі, з початком війни українські страви набули особливого змісту. Вони і тіло насичують енергією, і дух підтримують, і надають позитивного настрою усім працівникам Харківських теплових мереж. Адже коли на столі борщ із перцем та полтавські галушки – і зима не така холодна, і війна не така страшна.