Українців пускатимуть до Туреччини без проходження самоізоляції

19.06.2020 13:24   -
Автор:
Українці вже можуть планувати літній відпочинок та не боятися потрапити до обсервації після повернення. У посольстві Туреччини офіційно повідомили про те, прийматимуть туристів без будь-яких обмежень, пов'язаних з коронавірусом. Також до курортної країни відновлюється авіасполучення. 
 
Як повідомив міністр інфраструктури, лише у разі виявлення підвищеної температури подорожуючим запропонують пройти тест на COVID-19. Крім цього, низка авіакомпаній повідомили про свою готовність здійснювати регулярні пасажирські рейси з України до Туреччини від початку липня.
 
Владислав Криклій міністр інфраструктури України
 
Під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере турецька сторона підтвердила, що з 1 липня туристи з України зможуть подорожувати літаками до Туреччини без самоізоляції та тестування, лише з дотриманням необхідних вимог безпеки.
 
З 1 липня чекатиме туристів і Єгипет. На материковій частині країни тимчасово скасують візовий режим, повідомили у Міністерстві туризму та старожитностей Єгипту. Раніше без візи туристи могли відпочивати лише на Синайському півострові.
 
Серед найбільш важливих стимулів — скасування потреби в туристичних візах для відвідувачів Єгипту до 31 жовтня 2020 року, а також продовження роботи над поточною програмою польоту до 29 жовтня 2020 року. 
 
В свою чергу, у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, за яких умов, українцям необхідно буде перебувати в самоізоляції після повернення з закордону. 
 
Віктор Ляшко головний державний санітарний лікар України
 
З «червоної зони» (де показник більший, ніж 40 активних випадків на 100 тис населення), люди будуть відправлятись на обсервацію/самоізоляцію на 14 днів після перетину кордону. З «зеленої зони» (де показник менший, ніж 40) – матимуть змогу не проходити самоізоляцію.
 
Поки що основні курортні напрямки мають сприятливі показники для українців. Це Албанія, Чорногорія, Греція, Єгипет, Кіпр, Болгарія, Хорватія та Грузія.