Українці зможуть подорожувати до Болгарії без тесту на коронавірус

03.08.2020 13:57   -
Автор:
Уряд Болгарії скасував рішення про необхідність ПЛР-тестів для громадян України при в'їзді до країни. Це пов'язано з тим, що туристичні компанії збиралися вийти на протести.  У міністерстві туризму повідомили, що до кінця активного літнього сезону будуть діяти два готелі для іноземних громадян, які контактували з хворими та потребують карантину в Болгарії.
 
Мар’яна Ніколова міністр туризму Болгарії
 
На даний момент моя позиція полягає в тому, що це потрібно забезпечити за рахунок держави, бо уявіть, якщо ми маємо іноземних туристів і вони приїхали б за цих умов, яка була б для них плутанина. Не думаю, що у нас буде дуже велика кількість пацієнтів, тому я зараз веду переговори щодо фінансового страхування цих людей. 
 
Також українці зможуть літати до Австрії, щоправда, це дозволенл лише для окремої категорії осіб. Подорожі з туристичною метою досі перебувають під забороною. 
 
Олександр Щерба посол України в Австрії 
 
Загальний режим в’їзду українців в Австрію лишається незмінним. Себто ніякого туризму. В’їжджають ті, хто мають вид на проживання, ті, хто летять з особливих сімейних обставин (весілля, возз’єднання сім’ї, похорон…), а також на термінове лікування. 
 
По прибуттю до Австрії українці зобов'язані надати негативний результат тесту на коронавірус та відбути 10-денний карантин.