Українці стали на 20% більше шукати роботу. ТОП-3 – Польща, Чехія та Німеччина

21.07.2020 11:48   -
Автор:
Найчастіше українці шукають роботу за кордоном у Польщі. Там потрібні фахівці у харчовій промисловості, логістиці, виробництві побутової техніки. На другому місці – Чехія. Найбільше чекають українців для роботи у промисловості та сільському господарстві. А от третє місце за Німеччиною. В тій країні додається ще й напрямок – домашній персонал. 
 
Василь Воскобойник президент Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування
 
За даними Держстату, 42,7% українців заробляють близько 200 доларів без урахування податків. Мінімальна зарплата у Польщі — 600 євро. Лише у 2019 році трудові мігранти переказали в Україну близько 12 мільярдів доларів. Така динаміка цілком зрозуміла: люди їдуть за кордон, аби забезпечити себе та свої родини.
 
Взагалі українці стали на двадцять відсотків більше шукати роботу за кордоном. Про це свідчить кількість запитів – повідомляє Опендатабот. За даними соцопитувань, майже 3 відсотки шукають роботу за кордоном через інтернет — більшість потрапляє в Польшу за рекомендаціями друзів та знайомих. На початок літа кількість безробітних в Україні становила 516 тисяч, а це на 76 відсотків більше, ніж на відповідну дату минулого року. Переважна більшість безробітних – жінки.
 
По віковому критерію структура тих, хто шукає роботу виглядає ось так: 
 
31% безробітніх – молодь до 35 років;
29% – від 35 до 44 років;
40% – більше 45 років.
 
Найбільше скорочень під час карантину було у сферах торгівлі, переробній промисловості, держуправлінні, оброні та соціальному страхуванні, а також у сільському та лісовому господарстві.