Українці можуть без обмежень подорожувати до Чорногорії та Болгарії

12.08.2020 11:39   -
Автор:
Влада Чорногорії внесла Україну до так званої «зеленої зони», що дозволить без обмежень мандрувати українцям до країни. Про це йдеться у повідомленні посольства України у Чорногорії у Facebook. 22 липня Чорногорія віднесла Україну до "червоної зони" і дозволила подорожі лише авіаційним транспортом, проте згодом балканська держава скасувала всі обмеження.
 
Посольство України у Чорногорії
 
Дипломатична перемога. Чорногорія включила Україну до своєї зеленої зони і дозволила в‘їзд українців без обмежень. Щиро дякуємо нашим чорногорським друзям та партнерам за довіру та співробітництво.
 
Ще одна балканська країна готова приймати український туристів без будь-яких обмежень. Це Болгарія. Міністерство охорони здоров’я цієї держави дозволило в'їзд усім категоріям осіб, в тому числі туристам, без необхідності пред’являти довідку про проходження ПЛР-тесту на COVID-19 або двотижневого карантину.
 
З 31 липня по 31 серпня громадянам України дозволено в’їжджати на територію Болгарії без необхідності надання документу, що показує негативний результат тестування на COVID-19 та без проходження 14-денного карантину.
 
При цьому і Чорногорія і Болгарія перебувають у "червоній зоні" для українців. Тож після повернення з цих країни необхідно пройти двотиженеву самоізоляцію або тест на коронавірус.