Украинцев будут проверять. Пенсионеров, субсидиантов заставят вернуть деньги

21.11.2019 13:35   -
Автор:
Масові перевірки очікують українців, які отримують від держави кошти. Мова йде про пенсіонерів, субсидіантів, стипендіантів. Перевірки зачеплять мільйони жителів країни. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній раді. Вся інформація про укранців, від дати народження до кількості відкритих банківських рахунків, стікатиметься до електронної бази даних. 
 
Інформація потрапить в єдину систему, якщо:
 
 - отримуєте пенсію, пільгу, субсидію, стипендію;
 
 - отримуєте грошову виплату з державного бюджету;
 
 - отримуєте грошову виплату з місцевого бюджету, Пенсійного фонду або Фонду соціального страхування.
 
Згідно пропозицій перевірки проходитимуть в три етапи. Спершу під приціл контролю протрапить орган, що надає держдопомогу. Другий етап триватиме до тих пір, поки громадянин отримуєте гроші від держави. У разі порушень виплати будуть скасовані. Під час третього етату, перевірятимуть тих, які вже не отримують гроші від держави.
 
Чиновники, які знайшли порушення, передають інформацію органу, який проводить виплату. Ті ще раз перевіряють інформацію і приймають рішення про те, чи дійсно гроші платили незаконно. Тоді порушник зобов’язаний повернути все “зайве” державі. А якщо відмовиться – влада може через суд домогтися повернення незаконної матеріальної допомоги. Служителі Феміди розберуться в ситуації і можуть стягнути гроші. А якщо ви не згодні з рішенням – також можна звернутися до суду і довести свою правоту.
 
Остаточне рішення щодо перевіров всіх отримувачів державної допомоги повинні ухвалити депутати верховної ради.