Україна зустрічає Новий Рік фінансово захищеною

08.12.2012 18:40   -
Автор:

"За" прийняття державного бюджету проголосувало двісті сорок два депутати з трьохсот п’ятдесяти одного зареєстрованого у залі.

Михайло Чечетов народний депутат України

-Хочу поздравить всех с принятием бюджета. Что страна вступает в Новый год не расхрыстаной, не расбалансированной, а наоборот, с четким финансовым планом, который позволяет плавно осуществить переход с одного бюджетного года в другой и защитить в социальном плане людей.

У бюджеті дві тисячі тринадцять передбачені доходи у сумі триста шістдесят один мільярд гривень. Витрати – чотириста десять мільярди. Зростання ВВП на рівні чотирьох з половиною відсотка. Бюджет наступного року парламентарі називають жорстким, але реалістичним.

Владислав Лук'янов народний депутат України

-Ми приймаємо бюджет, який сбалансований за показниками. (СК) і сбалансовано зможемо профінансувати всі соціальні видатки, профінансувати збільшення заробітних плат, пенсій, підвищити виплати по догляду за дітьми.

Під час обговорення державного кошторису внесено більше тисячі поправок. Доповнення та зміни, впевнені законодавці, будуть і надалі. Але соціальні гарантії, якщо і зміняться, то тільки у бік збільшення.

-Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць: з 1 січня 2013 року становитиме – 1108 гривень,  а з 1 грудня 2013 – 1176 гривень.
-Мінімальна заробітна плата з 1 січня становитиме – 1147 гривень, з 1 грудня – 1218 гривень;
-Зростуть також соцвиплати на дітей: за малечу віком до 6 років: з січня платитимуть 972 гривні, з грудня – 1032 гривні;
-Людина яка втратила працездатність з нового року отримуватиме – 894 гривні, з грудня 2013 року – 949 гривень.

Володимир Литвин голова Верховної Ради України

-Пророкування про кінець світу у грудні дві тисячі дванадцятого року судячи з усього скасовується. Кінця світу не буде і це чудово. Замість кінця світу буде початок нового етапу парламентського життя в Україні, відлік його справі днів розпочнеться за тиждень. Чи стане ця новина гарною для людей і країни залежить від нас з вами.

У бюджеті дві тисячі тринадцять передбачено півтора мільярди гривень субвенцій місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток регіонів. Це відсотків на двадцять більше ніж пропонувалося раніше. І в цьому, каже народний депутат Ірина Бережна, є заслуга депутатів, які на останніх парламентських виборах підтвердили свій статус народного обранця, та отримали перемогу у мажоритарних округах. Харківська команда, каже нардеп, зробила все можливе, щоб інтереси харків’ян були враховані у новому державному кошторисі.

Ірина Бережна народний депутат України

-Наша главная задача, задача всех депутатов, которые избраны в Верховную Раду седьмого созыва работать для людей и отстаивать интересы Харькова, поэтому я лично внесла предложение, в котором предусмотрено выделение из государственного бюджета субвенции на социально-экономическое развитие города, на ремонты школ, больниц, детских садиков, на ремонт бассейна на Пятихатках. Все это учтено в размере 5 миллионов гривен.