Україна з бюджетом на наступний рік

06.12.2012 19:27   -
Автор:

В Новий Рік Україна вступуть фінансово захищеною. Депутати Верховної Ради шостого скликання сьогодні на останній в своїй каденції сесії ухвалили важливий для країни документ. Бюджет 2013 року.

"За" прийняття нового кошторису проголосувало двісті сорок два депутати з трьохсот сорок одного зареєстрованого в залі.

Михайло Чечетов народний депутат України

-Хочу поздравить всех с принятием бюджета. Что страна вступает в Новый год не расхрыстаной, не расбалансированной, а наоборот, с четким финансовым планом, который позволяет плавно осуществить переход с одного бюджетного года в дугой и защитить в социальном плане людей.

Бюджет наступного року парламентарі називають жорстким, але реалістичним. Мовляв, він рухатиме і економіку вперед, і водночас, захищатиме всі соціальні статті витрат. Впродовж дві тисячі тринадцятого року мінімальна зарплата і прожитковий мінімум підвищуватимуться двічі.

Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць: з 1 січня 2013 року становитиме – 1108 гривень,  а з 1 грудня 2013 – 1176 гривень. Мінімальна заробітна плата з 1 січня становитиме – 1147 гривень, з 1 грудня – 1218 гривень; Зростуть також соцвиплати на дітей: за малечу віком до 6 років: з січня платитимуть 972 гривні, з грудня – 1032 гривні; Людина яка втратила працездатність з нового року отримуватиме – 894 гривні, з грудня 2013 року – 949 гривень.

Володимир Литвин голова Верховної Ради України

-Пророкування про кінець світу у грудні 2012 року судячи з усього скасовується. Кінця світу не буде і це чудово. Замість кінця світу буде початок нового етапу парламентського життя в Україні, відлік його справі днів розпочнеться за тиждень. Чи стане ця новина гарною для людей і країни залежить від нас з вами.

Перша сесія парламенту нового, сьомого скликання відбудеться вже дванадцятого грудня. А от присяну на вірність Україні народні обранці прийматимуть п"ятьма днями пізніше -17 грудня.

Олена Мітясова, Харьковские Известия.