Украина выбирает Президента. Сегодня второй решающий тур голосования

21.04.2019 14:35   -
Автор:
Сьогодні другий тур президентських виборов-2019. Так як у першому жоден з кандидатів не набрав більше 50-ти % голосів, Центрвиборчком оголосив повторне голосуваня 21 квітня і тепер українцям доведеться обирати між двума лідерами першого туру. 
 
На території України буде працювати близько 30-ти тисяч виборчих дільниць, і ще близько ста – в сімдесяти двох країнах світу. Орієнтовно участь у виборах візьмуть майже 30 мільйонів громадян. У ЦВК нагадують, що голсувати можуть громадяни, яким на день виборів виповнилося 18 років. Вони повинні мати при собі документ, який підтверджує громадянство України. А от у бюлетені необхідно поставити тільки одну позначку, напроти фамілії лише одного кандидата. За данними Центрвиборчкому вибори в Україні тривають. Голосування розпочалося вчасно, о 8-ій годині та проходить доволі активно. Всі  питання організаційного характеру, як зазначив Прем’єр-міністр України, вирішені.
 
Володимир Гройсман Прем’єр-міністр України
 
Як і перший тур виборів проведений з дотриманням усіх стандартів демократії, свободи і відкритості, так само пройде і другий тур. Я не бачу тут жодних загроз. І як глава уряду роблю і робитиму все, аби забезпечити стабільність країни, продовжити реформи та економічне зростання” .
 
За виборами президента України спостерігатимуть майже 2700 офіційних спостерігачів від 20-ти міжнародних організацій та двадцять однієї іноземної держави.